Bjelland nieuwe aanvoerder van FC Twente

Reacties

Het vertrek van Dusan Tadic (Southampton) en Wout Brama (nog onbekend) zou Andreas Bjelland bij FC Twente aan de aanvoerdersband kunnen helpen.

Bjelland nieuwe aanvoerder van FC Twente

Brama was vorig seizoen de eerste captain, maar de middenvelder heeft in Enschede zijn contract opgezegd omdat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. Tadic was zijn vervanger als aanvoerder en heeft de club dus al ingeruild voor het team van de gebroeders Koeman. Bjelland (foto), de 26-jarige international van Denemarken, begint aan zijn derde seizoen bij Twente.

'De kans is groot dat Bjelland de nieuwe aanvoerder wordt', beaamt trainer Alfred Schreuder. 'Hij heeft er de leeftijd, het karakter en de achtergrond voor. Andreas geeft zelf in alles het goede voorbeeld, denkt altijd vanuit het teambelang en wordt door de groep geaccepteerd.'

In de met 2-1 gewonnen oefenwedstrijd bij FC Emmen, was Bjelland afgelopen weekeinde al gebombardeerd tot aanvoerder. Overigens wordt Shadrach Eghan, de potentiële opvolger van Tadic, gekweld door hamstringklachten. De behendige dribbelaar van SC Cambuur staat zeker nog drie weken buitenspel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.