Bizot gaat uit van vrijspraak na struikelpartij Castaignos

Scheidsrechter Kevin Blom heeft de woede op de hals gehaald van Marco Bizot. De doelman van FC Groningen verwacht dan ook geen straf te krijgen voor zijn rode kaart.

Bizot gaat uit van vrijspraak na struikelpartij Castaignos

Bizot werd zondag tien minuten voor tijd van het veld gestuurd nadat hij in de ogen van Blom Luc Castaignos onreglementair had afgestopt. Maar de doelman kan zich niet vinden in de beslissing van de arbiter, die FC Twente ook een strafschop toekende.

'Ik was in de veronderstelling dat de scheidsrechter een gele kaart zou geven aan de spits, maar hij gaf mij rood. Ik raak hem in zijn val, maar breng hem niet ten val', aldus de boze Bizot na de 3-0 nederlaag.

Ook na het zien van de beelden blijft Bizot bij zijn onschuld. 'Castaignos komt één op één tegen mij te staan en ik wacht hem in het strafschopgebied op zodat ik nog met mijn handen kan werken. Hij speelt in de passeerbeweging de bal te ver voor zich uit, zoekt mij op en gaat liggen. In zijn val raak ik zijn achterste been.'

Voor Bizot staat het daarom ook vast dat de aanklager van de KNVB hem maandag vrijpleit. 'Ik ga ervan uit dat de kaart wordt geseponeerd. De beelden zijn duidelijk er is geen twijfel over mogelijk.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen