Bizot en Van Nieff blijven, Kirm weg uit Groningen

Reacties

FC Groningen neemt afscheid van de 29-jarige Sloveen Andraz Kirm. De aanvaller zag de optie in zijn contract niet gelicht worden. De noorderlingen gaan wel langer door met doelman Marco Bizot.

Bizot en Van Nieff blijven, Kirm weg uit Groningen

Bizot zag Groningen wél positief oordelen over de tweejarige optie in zijn verbintenis. Dat is ook bij Yoël van Nieff het geval. De dit seizoen van een huurperiode bij FC Dordrecht teruggehaalde middenvelder vertoont zo ook volgend seizoen zijn kunsten in Euroborg. Nick Bakker is een seizoen langer in dienst, tot 2015. Ook de optie in zijn contract werd gelicht, zoals clubs verplicht zijn voor 1 april te doen.

Henk Bos kreeg nog geen goed nieuws. Zijn optie werd niet gelicht, maar dat betekent niet dat hij vertrekt. In de zomer kan opnieuw gesproken worden over nieuwe voorwaarden.

Liverpool
Groningen heeft bovendien uitstel gekregen van Liverpool met betrekking tot het definitief overnemen van Krisztian Adorjan, die nu wordt gehuurd. Groningen heeft tot 15 mei om de optie tot koop te lichten bij de 21-jarige Hongaar.

Lorenzo Burnet en Maikel Kieftenbeld beschikken over een aflopende verbintenis zonder optie. Zij gaan beiden in gesprek over een langer verblijf. De gesprekken met Kieftenbeld liggen nu wel stil aangezien eerder geen overeenstemming kon worden bereikt. Johan Kappelhof zette onlangs al zijn handtekening onder een driejarige verlenging.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.