Bizarre zege PSV-opponent CSKA Moskou

CSKA Moskou heeft ten koste van Mordovia Saransk de achtste zege van het seizoen geboekt. Voormalig VVV-Venlo-aanvaller Ahmed Musa zorgde voor een mooie ontknoping van het bizar verlopen duel (4-6).

Mordovia Saransk was hard op weg naar een stunt. Bij rust leidde de nummer twaalf van Rusland comfortabel met 3-0 tegen CSKA Moskou dankzij een bliksemstart. Evgeni Lutsenko, Vladimir Rykov en Ruslan Mukhametshin hadden in het eerste kwartier gescoord, terwijl CSKA Moskou in de twaalfde minuut ook nog eens Mário Fernandes met een rode kaart verloor na het onreglementair afstoppen van de doorgebroken Mukhametshin.

In de tweede helft stelde de volgende tegenstander van PSV in de Champions League op zijn beurt binnen een kwartier orde op zaken. Via Kirill Panchenko, Zoran Tosic en Seydou Doumbia kwam de koploper weer naast Mordovia, dat bovendien het numerieke voordeel zag verdwijnen na de tweede gele kaart voor Yannick Djalo.

In de 68ste minuut bracht Lutsenko CSKA opnieuw in de rol van achtervolger. Musa zorgde in de laatste tien minuten voor de ontsnapping. De voormalig aanvaller van VVV-Venlo scoorde twee keer, voordat Doumbia in de 88ste minuut de wedstrijd besliste in het voordeel van de gasten.