Bizarre schwalbe Senegal-keeper, Ziyech vernederd bij Ajax

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Bizarre schwalbe Senegal-keeper, Ziyech vernederd bij Ajax

• Senegal-doelman Khadim N'Diaye was redelijk aan het eind van zijn Latijn toen hij in de 89ste minuut van het duel met Algerije een uittrap moest nemen. De 31-jarige keeper struikelde daardoor ietwat onhandig over zijn eigen benen bij het nemen van zijn aanloop. Wij vragen ons nog steeds af hoe scheidsrechter Joshua Bondo zijn kaarten op zak kon houden na deze erbarmelijke schwalbe.

• Een Manchester United-fan maakte op Twitter middenvelder Glenn Whelan van Stoke City belachelijk. Hij zou één van de meest immobiele spelers van de Premier League zijn. Stoke reageerde vilein: 'Dat is raar, want hij vist nog steeds 89 miljoen pond uit zijn achterzak.' Daarmee doelt Stoke uiteraard op Paul Pogba, de recordaankoop van United die tegen Stoke geen voet aan de grond kreeg tegen Whelan. Het werd uiteindelijk 1-1.

• Zoals bij veel clubs, is het ook bij Olympique Lyon traditie dat nieuwe spelers een liedje zingen. Daar ontkwam ook de van Manchester United overgekomen Memphis Depay niet aan. De Nederlander had bovendien nog een dansje in huis voor zijn nieuwe ploeggenoten.

• De zege op FC Utrecht (0-1) van afgelopen weekend is goed geweest voor de sfeer bij Ajax. Dat bleek maandag wel op de training. Hakim Ziyech kreeg tijdens een rondo een panna en besloot lachend van het veld te lopen.

'Het is simpel: met Karim El Ahmadi is Feyenoord veel beter, ook omdat dan Dirk Kuijt, Tonny Vilhena en Jens Toornstra voor het team andere belangrijke dingen kunnen doen.'
Willem van Hanegem is in zijn column in het AD duidelijk dat Feyenoord de inbreng van Karim El Ahmadi mist. De Marokkaan strijdt met zijn land in Gabon om de Afrika Cup.

Eljero Elia mist El Ahmadi ook. Maar de aanvaller van Feyenoord springt ondanks zijn ervaring niet in het gat dat de middenvelder heeft laten vallen. 'Ik hoef niet zo zeer een leider te zijn. In de kleedkamer zeg ik heus wel hoe ik over dingen denk. Maar ik ben een buitenspeler, dus ik hou me verder overal buiten…', aldus Elia in De Telegraaf na de moeizame zege op Willem II (1-0).

• Je hebt directe en indirecte vrije trappen. Nottingham Forest voegde zaterdag een nieuwe variatie toe aan de laatste categorie. Ben Osborn wipte de bal op en schiet de bal vervolgens met een volley in de kruising. En het was ook nog eens de winnende treffer van de Championship-wedstrijd tegen Bristol City. (in video na 1,28 minuut)

• Lazio heeft niet de beste naam als het gaat om de fanatieke aanhang. Maar zondag bewezen ze zich van hun mooie kant tijdens de wedstrijd tegen Juventus. 'Bedankt fans van Lazio voor het lied aan het einde van de wedstrijd', stuurde Leonardo Bonucci via Instagram de wereld in. 'Respect en lof voor jullie.' De Juventus-verdediger was geroerd door de steun van de Lazio-fans die een lied had opgedragen aan de zoon van Bonucci, die was getroffen door een onbekende ziekte.

Arjen Robben blaast vandaag 33 kaarsjes uit. Inmiddels heeft de Oranje-international meer dan indrukwekkende cijfers achter zijn naam staan.

Ruim vijftien jaar geleden maakten we voor het eerst kennis met scholier Arjan, die gewoon op zijn fiets de gang maakte naar school.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.