Bizar scoreverloop in Eindhoven en Sittard

Een bizarre wedstrijd tegen De Graafschap heeft FC Eindhoven alsnog drie punten opgeleverd. Ook in Sittard was sprake van een ongekend scoreverloop.

FC Eindhoven – De Graafschap 4-3
FC Eindhoven heeft geprofiteerd van de nederlaag van Roda JC Kerkrade en is de nummer twee tot op één punt genaderd. Maar de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong beleefde een bizarre avond, met een goede afloop.

Na 54 minuten leken de Brabanders de drie punten al niet meer te kunnen ontgaan door treffers van Tom Boere, Joey Sleegers en Jens van Son. De Graafschap zorgde met goals van Vincent Vermeij (twee) en Jordan Garcia Calvete in een kwartier tijd voor de ommekeer. Dankzij Ciro N’Toko bleven de punten alsnog in Eindhoven.

FC Emmen – FC Volendam 4-1
FC Emmen heeft de achterstand op nummer vier FC Volendam gehalveerd. Dankzij de afgetekende 4-1 overwinning in de directe confrontatie is het gat teruggebracht tot drie punten. Met de zege, die tot stand kwam door doelpunten van Boy Deul, Tim Siekman, Frank Olijve en Soufiane Laghmouchi, nam de Drentse ploeg ook revanche voor de stevige nederlaag (3-0) van afgelopen zondag bij Sparta Rotterdam.

Fortuna Sittard – FC Oss 4-5
Ryan Sanusi was de gevierde man bij FC Oss met zijn winnende treffer in de 87ste minuut, zeker omdat de Brabantse formatie het laatste half uur met een man minder speelde. Toch zal trainer Willy Boessen gemengde gevoelens overhouden aan het duel in Sittard. Na 55 minuten stond er immers 1-4 op het scorebord, mede dankzij drie goals van Kevin van Veen.

De clubtopscorer bracht zijn ploeg vervolgens in de problemen met zijn tweede gele kaart van de avond in de zestigste minuut. Fortuna kwam met een man meer langszij, maar moest in de slotfase toch nog het hoofd buigen.