Bizar rood Cavani overschaduwt bijzondere goal Maxwell

Maxwell heeft een hoofdrol vervuld bij Paris Saint-Germain, dat mede dankzij een bijzondere treffer van de Braziliaan het duel bij RC Lens won (1-3). Een bizarre uitsluiting voor Edinson Cavani zorgde voor meer ophef.

Scoren is geen dagelijks kost voor Maxwell. De Braziliaanse linksback heeft gemiddeld zo’n twintig wedstrijden nodig voor een doelpunt. Tegen RC Lens beleefde de oud-Ajacied weer zo’n zeldzaam moment, en dat deed de linkspoot op bijzondere wijze.

Met een schot van dertig met zijn rechtervoet profiteerde Maxwell van een fout van Lens-keeper Rudi Riou, die in een poging de bal weg te werken de bal in de voeten van de Braziliaan stompte.

Met zijn treffer zorgde Maxwell dat na ruim een half uur de valse start van het duel in Lens was weggepoetst. Maar zijn rol was niet beperkt tot de tweede Parijse treffer. Vijf minuten eerder had hij Yohan Cabaye geholpen de openingstreffer van Adamo Coulibaly te niet te doen.

Bizar rood Cavani
Kort na rust zocht Maxwell vanaf links spits Edinson Cavani, die echter door een duw in de rug van Jean-Philippe Gbanin naar de grind ging en zo een strafschop verdiende. De strafschop was het startpunt van een rode periode, met drie uitsluitingen in een tijdsbestek van zes minuten.

Dader Gbanin was de eerste die kon vertrekken met zijn tweede gele kaart van de avond. Twee minuten later werd de Lens-verdediger gevolgd door slachtoffer Cavani. De Uruguayaan kreeg geel na het maken van zijn gebruikelijke schietgebaar om zijn treffer te vieren. Toen hij de verbazing over deze straf scheidsrechter Nicolas Rainville aanraakte, volgde tot zijn ontzetting de rode kaart.

Na de uitsluiting van Lens-middenvelder Jérôme Le Moigne na een overtreding op Cabaye een half uur voor het einde kon Paris Saint-Germain zeker zijn van de drie punten, waarmee het naar de tweede plaats klom. Lens blijft door de nederlaag onder de rode streep.