Bizar einde titeldroom PSV in Enschede

Reacties

PSV heeft donderdag extreem dure punten weggegeven tegen FC Twente: 2-2. De thuisploeg kwam in de laatste minuut op gelijke hoogte. De wedstrijd kende daarnaast een opmerkelijke slotfase op de tribunes na inmenging van de politie.

Bizar einde titeldroom PSV in Enschede

PSV kreeg al na zestien seconden een grote kans op de openingstreffer. Marco van Ginkel schoot tegen doelman Nick Marsman en vervolgens raakte Luuk de Jong de bal verkeerd. Aan de andere kant had Enes Ünal, net als in het uitduel in Eindhoven, het vizier wel op scherp staan. Na een pass van Mateusz Klich speelde hij Héctor Moreno eenvoudig uit en vuurde hij hard raak in de verre hoek: 1-0. Zo moest PSV al vroeg in de achtervolging in Enschede.

Veel moeite hadden de Eindhovenaren daar niet mee, want direct na de 1-0 stond Twente onder felle druk. De gelijkmaker hing in de lucht. Na een uitstekende aanval waar de bal met goed combinatievoetbal van rechts naar links werd geleid, werd de volledig vrijstaande Jürgen Locadia gevonden. De aanvaller kapte naar binnen en rondde koeltjes af: 1-1. Net als afgelopen zaterdag tegen Sparta Rotterdam was Locadia trefzeker.

De wedstrijd bleef uiterst vermakelijk met kansen aan beide kanten. Zo waren Fredrik Jensen en Bersant Celina dicht bij een treffer. Jensen stiftte de bal oog in oog met Jeroen Zoet net naast en Celina probeerde vanuit een onmogelijke hoek alsnog te scoren. Jetro Willems bracht redding. Uit de daaropvolgende corner bokste Zoet een kopbal van Ünal uit de hoek en vervolgens raakte Joachim Andersen de paal. PSV overleefde het offensief van de Enschedeërs ternauwernood.

Het missen van de kansen kwam Twente na rust duur te staan, want PSV maakte al snel de 1-2. Siem de Jong kopte een voorzet van Locadia door. Van Ginkel kopte in en de bal viel wat gelukkig voor de voeten van Moreno, die vervolgens scoorde. Daarmee zorgde de Mexicaan ervoor dat hij verantwoordelijk was voor vier van de laatste zeven treffers van PSV tegen Twente.

De thuisploeg liet het er niet bij zitten en ging voor de gelijkmaker. Jensen kreeg daar mogelijkheden toe, maar stuitte tot twee keer toe op Zoet. Tussendoor redde de doelman ternauwernood op een schot van Celina. Uiteindelijk zorgde de huurling van Manchester City alsnog voor de gelijkmaker door in de laatste minuut een fout van Andrés Guardado af te straffen: 2-2.

Door de remise in Enschede bedraagt de achterstand van PSV op koploper Feyenoord nu zeven punten. Ajax heeft een voorsprong van vier punten op de Eindhovenaren, die van de drie topploegen ook het minst goede doelsaldo hebben. Er zijn nog vijf speelronden te gaan in de Eredivisie, waar Twente zevende staat.

Politie
Misschien wel de meest opvallende gebeurtenis van de avond vond niet op, maar naast het veld plaats. Daar moesten de supporters massaal het stadion verlaten op last van de politie, die met eenheden was uitgerukt wegens een onderzoek naar mogelijke drugshandel. Het zorgde voor spanningen in het stadion, terwijl de wedstrijd gewoon doorging. Even later mochten de fans wel blijven zitten, behalve die uit het fanatieke Vak-P.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.