Bizar duel prooi voor tien man Heerenveen

FC Utrecht blijft sinds de terugkeer van Willem van Hanegem puntloos. SC Heerenveen pakte met tien man de punten in een bizar duel (3-2).

Vijf minuten in de tweede helft was Goran Popov verantwoordelijk voor een trendbreuk in het opmerkelijk productieve duel in het Abe Lenstra Stadion. De Macedoniër van SC Heerenveen liet zich met een gele kaart op zak verleiden tot een onbeheerste actie jegens Loïc Loval en kon voortijdig de kleedkamer op zoeken.

De aftocht van Popov bleek de doodsteek voor het zo productief begonnen duel, met fraaie doelpunten aan beide kanten. Bij SC Heerenveen vervulde Christian Grindheim daarin een hoofdrol. De Noorse middenvelder had Danijel Pranjic en Roy Beerens vrij gezet voor FC Utrecht-keeper Michael Vorm, die kansloos was op respectievelijk de droge knal en het heerlijke wippertje.

FC Utrecht had ook van zich doen spreken. Ali Boussaboun had na een fraaie steekpass van Tom Caluwé de score al na zes minuten geopend. En de 2-2 van de voet van Tim Cornelisse was meer dan het aanzien waard. De verdediger volleyde de bal na een eerdere mislukte poging achter doelman Kenny Steppe.

De 3-2 van Pranjic, na een heerlijke steekpass van Gerald Sibon, in de blessuretijd van de eerste helft paste in het verloop van de wedstrijd en beloofde ook veel voor het tweede deel. Maar de doelpunten bleven na rust achterwege.

Met een man minder nam SC Heerenveen logischerwijs overal meer tijd voor, terwijl FC Utrecht de numerieke meerderheid niet kon uitbuiten in de verbeten strijd. De Friese ploeg kreeg via Beerens zelfs de beste kansen waar de gasten offensief onmachtig waren.

In tegenstelling tot FC Utrecht beleeft SC Heerenveen een positieve periode. De overwinning op de Utrechtse gasten maakte het drieluik compleet voor de Friezen na de zeges op ADO Den Haag en Haaglandia (KNVB-beker).