Bizar duel in De Goffert prooi FC Twente

FC Twente sloot de bizarre wedstrijd in Nijmegen winnend af. NEC moest door toedoen van Bryan Ruiz de rode kaart voor Björn Vleminckx in de slotfase bekopen met een nederlaag (3-4).

FC Twente-trainer Steve McClaren hield het kort in de rust. Na de eerste helft liet de Engelse coach zijn spelers alleen in de kleedkamer achter om hun zonden te overdenken. FC Twente begon slap aan de wedstrijd in De Goffert, met de overigens fraaie openingstreffer van John Goossens voor NEC als tastbare resultaat.

McClaren kon wel tevreden zijn over hoe zijn ploeg reageerde op de achterstand. Kenneth Perez bracht het duel met een fraaie vrije trap in evenwicht, waarna Blaise Nkufo en Miroslav Stoch binnen een half uur profiteerden van lankmoedig verdedigen van NEC. De woede van McClaren richtte zich op het gemak waarop zijn ploeg de voorsprong nog voor rust uit handen gaf. Ging aan de tweede NEC-treffer van Vleminckx nog een vermeende overtreding van Goossens op Wout Brama vooraf, de gelijkmaker van de Belg mocht de Enschedese ploeg zichzelf aanrekenen. De spits stond lange tijd ongedekt voor hij met een volley de 3-3 aantekende.

Een door NEC zwaar bekritiseerde beoordeling van scheidsrechter Kevin Blom voor Vleminckx gaf het duel in De Goffert een wending. De Belgische spits moest na 55 minuten de kleedkamer opzoeken wegens natrappen in de richting van Douglas.

Met tien man bleef NEC relatief eenvoudig op de been. FC Twente kwam ondanks de numerieke meerderheid niet veel verder dan kansen voor Perez en Stoch. De Nijmeegse formatie kreeg zelfs mogelijkheden op een voorsprong, maar zag het punt twee minuten voor het einde alsnog door de vingers glippen. De verder onzichtbare Bryan Ruiz was met zijn negende doelpunt in negen duels op rij wederom beslissend voor FC Twente, dat daarmee de koppositie heroverde op PSV.