'Bitterballen op die schaal en een biertje erbij'

Reacties

Willem II-trainer Jurgen Streppel is vanzelfsprekend dolgelukkig met de promotie naar de Eredivisie. De oefenmeester benadrukte dat het een niet te onderschatten prestatie betreft.

'Bitterballen op die schaal en een biertje erbij'

Heel lang speelde Willem II tweede viool achter FC Dordrecht, maar de afgelopen weken sloegen de Tilburgers hun slag en staken zij De Schapenkoppen voorbij. 'Dit is een enorme ontlading. Voor de fans, voor mij en voor de spelers. Als je een jaar na je degradatie promoveert, is dat een ontzettend knappe prestatie', aldus Streppel (foto) tegen FOX Sports.

Kort na afloop van het duel reikte KNVB-directeur betaald voetbal Bert van Oostveen de kampioensschaal uit aan Willem II. Pas daarna kan het feest echt losbarsten, stelt Streppel. 'Dan gooien we een paar bitterballen op die schaal en nemen we er een biertje bij.'

Boymans
De belangrijkste man bij Willem II dit seizoen is spits Ruud Boymans, die tegen Telstar (4-0) zijn 27ste en 28ste goal van het seizoen liet noteren. 'Het was lekker om er weer twee te maken, maar het belangrijkste is dat we de wedstrijd gewonnen hebben', aldus de van AZ gehuurde frontman.

De vraag is of Willem II ook volgend seizoen nog over Boymans kan beschikken. 'Misschien wel, misschien niet. Ik voel me hier heel goed, dus wat dat betreft zou het mooi zijn. Aan de andere kant kan ik voor mijn kans gaan bij AZ, want daar is nu net een nieuwe trainer aangesteld', verwijst hij naar de komst van Marco van Basten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.