Bitter gelijkspel Stevens, verlies Verbeek en Van der Vaart

VfB Stuttgart heeft verzuimd zich te belonen in de spannende strijd tegen degradatie uit de Bundesliga, maar de ploeg van Huub Stevens vergrootte wel de voorsprong op landgenoten Gertjan Verbeek en Rafael van der Vaart.

Borussia Mönchengladbach –VfB Stuttgart 1-1
VfB Stuttgart heeft zich enige lucht verschaft in de strijd tegen degradatie met een gelijkspel bij Borussia Mönchengladbach. Toch voelde de 1-1 als een nederlaag, aangezien pas in de 89ste minuut de thuisploeg langszij kwam door toedoen van Juan Arango.

Het puntenverlies kon Stuttgart daarbij ook aan zichzelf wijten. De ploeg van trainer Huub Stevens verdiende een overwinning, maar verzuimde zich te belonen door de kansen onvoldoende te benutten. Daniel Didavi was in de twaalfde minuut de enige die de uitblinkende Gladbach-keeper Marc-André ter Stegen passeerde.

Door de remise blijft VfB Stuttgart boven de streep, al zijn daarmee de degradatiezorgen allerminst verdwenen. Het gat naar de gevreesde zeventiende plaats is slechts twee punten, terwijl de plek erboven – met een promotie/degradatiewedstrijd als extra kans – slechts één punt verwijderd is.

VfL Wolfsburg – 1. FC Nürnberg 4-1
Boven 1. FC Nürnberg pakken de donkere wolken steeds meer samen. Het begin was nog hoopgevend. Markus Feulner zette de ploeg van trainer Gertjan Verbeek al na acht minuten op een voorsprong. Maar Wolfsburg draaide de rollen halverwege de eerste helft al om. Ivica Olic en Ivan Perisic zetten FCN in een tijdsbestek van drie minuten op een achterstand.

De inhaalrace van Nürnberg bleek tevergeefs. Wolfsburg stelde door een countertreffer van Junior Malanda in de 69ste minuut de zege veilig en deed zo goede zaken in de strijd om een plaats in de Champions League. De 4-1 van Perisic onderstreepte de aanspraak op de vierde plaats in de Bundesliga.

Voor Nürnberg liggen de zaken er beduidend minder positief bij na het resultaat in Wolfsburg en op de andere velden. Verbeek blijft op de zeventiende plaats steken met een achterstand van twee punten op de veilige vijftiende stek.

Rafael van der Vaart moet zich in de rust laten vervangen met een spierverrekking.

Hannover 96 –Hamburger SV 2-1
Hamburger SV is in de slotfase onderuitgegaan bij Hannover 96. HSV-aanvoerder Rafael van der Vaart liep een spierverrekking op en moest zich in de rust laten vervangen. De ernst van zijn kwetsuur is nog niet bekend.

Hannover was vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij en kwam al in de negende minuut verdiend op voorsprong dankzij Lars Stindl. Nadat Van der Vaart in de rust gewisseld was, kwam HSV via Hakan Çalhanoglu tegen de verhoudingen in weer op gelijke hoogte. De Turk schoot een vrije trap tegen de touwen. Daarna opende Hannover de jacht op de winnende treffer en die kwam vier minuten voor tijd van de voet van Ya Konan. HSV blijft door de nederlaag zestiende staan in de Bundesliga, wat aan het einde van het seizoen nacompetitie betekent.

FSV Mainz 05 – Werder Bremen 3-0
Eljero Elia, die de volledige wedstrijd speelde, is met Werder Bremen op bezoek bij FSV Mainz 05 kansloos onderuitgegaan. Al na zestien minuten was het duel gespeeld door een eigen doelpunt van Nils Petersen en een treffer van Christoph Moritz. Nog voor rust verergerde Yunus Malli het leed voor Werder door de 3-0 te maken.