Birmingham-eigenaar: 'De coach kocht rommel'

Birmingham City's terugkeer in de Premier League was van korte duur. Na één seizoen degradeerden The Blues wederom. Mede-eigenaar David Sullivan wijst naar het transferbeleid van voormalig coach Steve Bruce (foto).

'Toen ik de manager afgelopen zomer spelers zag aantrekken, had ik graag willen zeggen: Je koopt een hoop rommel', mopperde Sullivan. Daarbij wees hij onder anderen naar Franck Queudrue en Richard Kingson. De Franse back bestempelde hij als 'enorme teleurstelling', en de Ghanese keeper als 'verspilling van ruimte'.

'Waar hij de fout in ging, was dat hij acht of negen spelers kocht en zo de beperkte geldbronnen die we hadden verspilde. We waren waarschijnlijk beter af geweest als hij drie spelers had gekocht en voor een betere kwaliteit had gekozen.'

Bruce legde afgelopen zomer naast Queudrue en Kingson ook Daniel de Ridder, Johan Djourou, Olivier Kapo, Stuart Parnaby, Garry O'Connor, Liam Ridgewell en Rafael Schmitz vast. Van hen speelde Ridgewell de meeste duels: 35. Met hem kwamen slechts twee andere nieuwkomers meer dan zestien wedstrijden in actie: Kapo en O'Connor.

Sullivan voegde eraan toe dat hij niet 'alle schuld' van de degradatie in de schoenen van Bruce wilde schuiven. Maar hij beweerde wel dat de toenmalige coach er niet in was geslaagd de kwaliteit van de selectie te verbeteren en dat daarmee de ellende begon. 'Nu kijken we tegen een gat van dertig miljoen euro aan', wees hij naar de inkomsten die Birmingham misloopt vanwege degradatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen