Bilic na nieuwe afgang West Ham: 'Dit moet snel veranderen'

Reacties

Het is voorlopig nog niet het seizoen van West Ham United. Tegen Southampton (0-3) werd er voor de vijfde keer in zes competitiewedstrijden verloren. Sinds The Hammers hun thuiswedstrijden spelen in het Olympic Stadium, lijkt de ploeg zijn ziel te hebben verloren.

Bilic na nieuwe afgang West Ham: 'Dit moet snel veranderen'

Aan het begin van dit seizoen ruilde West Ham United Upton Park in voor het Olympic Stadium. Voorlopig een ongelukkige overstap, want The Hammers kennen een teleurstellend begin van het seizoen. Alleen tegen AFC Bournemouth werd er gewonnen, in de overige vijf competitiewedstrijden ging de ploeg van trainer Slaven Bilic onderuit.

Daardoor staat West Ham in de Premier League nu achttiende, terwijl er vorig jaar nog beslag werd gelegd op de zevende plaats. De Londenaren mochten daarom kwalificatiewedstrijden voor de Europa League spelen. Ook daarin boekte West Ham geen succes. De groepsfase van de Europa League werd niet gehaald. Het nietige FC Astra uit Roemenië was te sterk (1-1 en 0-1).

Na de nederlaag tegen Southampton sprak Bilic duidelijke taal. 'Het seizoen is natuurlijk pas net begonnen, maar het gaat veel slechter dan vorig jaar. We moeten dit veranderen en snel ook.' Volgens de trainer deed West Ham zonder bal weinig fout. 'Als we de bal niet hadden, speelden we solide en compact. Maar ik was niet tevreden met wat we deden in balbezit, vooral in de aanval. Wij verdienden geen voorsprong, maar ook geen achterstand. Het was een typische 0-0 wedstrijd.'

Versterkt
West Ham zat de afgelopen transferperiode niet stil en versterkte zich flink. Zo werd aanvaller Simone Zaza voor naar verluidt 28 miljoen euro overgenomen van Juventus. Middenvelder Sofiane Feghouli kwam transfervrij over van Valencia, net als verdediger Álvaro Arbeloa van wie zijn contract ten einde liep bij Real Madrid. Dimitri Payet, uitblinker van Frankrijk op het EK, bleef de club trouw.

De komende weken lijkt West Ham op papier wat zwakkere tegenstanders te treffen. Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen nummer vijftien Middlesbrough op het programma. Daarna volgt een uitwedstrijd tegen Crystal Palace (zevende) en een thuiswedstrijd tegen Sunderland (twintigste).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.