Bilbao verrast Valencia, Atlético wint wel

Valencia liet voor het eerst dit seizoen punten liggen in een thuiswedstrijd. Atlético Madrid deed goede zaken door Villarreal te verslaan.

Valencia-Athletic de Bilbao 1-1Valencia liet zich in Mestalla verrassen door de veerkracht van Bilbao. De thuisclub had het duel in de eerste helft al kunnen beslissen, maar bleef steken op een enkele treffer van Fernando Morientes, die de bal uit de draai in de verre hoek schoot.

Bilbao maakte optimaal gebruik van de kleine marge door in de slotfase gelijk te maken. Fernando Llorente zorgde met een kopbal voor 1-1. Daarmee was Bilbao de eerste ploeg die Valencia in eigen stadion punten afhandig maakte.

Atlético Madrid-Villarrreal 3-1Atlético ging Villarreal voorbij op de ranglijst van de Primera División door met 3-1 te winnen. Villarrreal kwam wel op voorsprong nadat Fabricio Fuentes een vrije trap van Juan Roman Riquelme had binnen gekopt: 0-1.

Atlético stelde snel orde op zaken. Verdediger Zé Castro maakte gelijk en Fernando Torres zorgde met een benutte strafschop nog voor rust voor 2-1. In de tweede helft besliste Sergio Agüero het duel in het voordeel van de thuisclub: 3-1.