Bilbao schakelt United uit, Hannover verslaat Standard

Athletic de Bilbao heeft in eigen huis voor een grote stunt gezorgd. De Spanjaarden verdedigden een 3-2 voorsprong, maar slaagden er ook in om de thuiswedstrijd te winnen. In Hannover ging Standard Luik kansloos ten onder.

Athletic de Bilbao - Manchester United 2-1Athletic de Bilbao begon agressief aan de wedstrijd. In plaats van de voorsprong te verdedigen gingen de Basken vol in de aanval. Manchester United had moeite om zich aan te passen, wat resulteerde in een aantal gevaarlijke momenten van de thuisploeg.

Fernando Amorebieta raakte in de openingsfase de paal. In de 25ste minuut mocht het thuispubliek wel juichen. Op aangeven van Amorebieta volleerde Fernando Llorente de bal op zeer knappe wijze. Overigens liet het ingrijpen van United-doelman David de Gea het nodige te wensen over.

In de tweede helft kreeg United wederom geen vat op het snelle spel van de Spanjaarden. Sterker, Bilbao ging in plaats van de voorsprong te verdedigen op zoek naar de tweede treffer. Die viel in de 65ste minuut.

Oscar De Marcos stelde de overwinning van zijn ploeg veilig waardoor United de Europa League moet verlaten. De ploeg van Sir Alex Ferguson moest zich troosten met de aansluitingstreffer van Wayne Rooney. Zijn schot van afstand was wel van grote schoonheid.

Hannover 96 - Standard Luik 4-0Waar Hannover 96 in Luik nog op 2-2 bleef steken, heeft de ploeg het in eigen huis afgemaakt. Hannover was in eigen huis heer en meester en versloeg de Belgen met 4-0. Pechvogel Kanu maakte liefst twee eigen doelpunten.

Al na vier minuten stond Standard op achterstand. Mohammed Abdellaoue opende de score namens Hannover. Nog geen kwartier later werd de score alweer verdubbeld. Daar kwam echter wel het nodige geluk bij kijken.

Standard-speler Kanu zorgde persoonlijk voor de uitschakeling van zijn club door de bal achter zijn eigen doelman Sinan Bolat te werken. In de tweede helft deed Hannover het rustiger aan. Voor Standard werd het een onmogelijke opgave toen Serge Gakpe zijn tweede gele kaart ontving.

Kanu maakte de nederlaag van Standard twintig minuten voor tijd pijnlijker door de 3-0 aan te tekenen. Het betekende voor de verdediger zijn tweede eigen doelpunt van de wedstrijd.

Standard verliet het veld uiteindelijk helemaal met de staart tussen de benen door een goal van Sergio Pinto, die de eindstand bepaalde op 4-0. Zodoende plaats Hannover zich voor het eerst in de geschiedenis van de club bij de laatste acht van een Europees toernooi. Foto: VI Images