Bilbao blijft door zege dromen van Champions League

Dankzij zijn eerste uitzege sinds eind januari blijft Athletic de Bilbao in de race voor plaatsing voor de voorronde van de Champions League. Zondag won de Baskische formatie met 0-1 bij hekkensluiter Racing Santander.

Bilbao blijft door zege dromen van Champions League

Met de belangrijke return in de halve finale van de Europa League tegen Sporting Lissabon van komende donderdag op de rol, wenste Athletic de Bilbao weinig energie aan het bezoek aan Cantabrië te verspillen.

Uiteindelijk had de formatie van trainer Marcelo Bielsa (foto), startend met spits Fernando Llorente op de reservebank, aan één actie voldoende. Een steekpass van Ander Herrera bracht de complete Racing-defensie na twaalf minuten in verwarring. Alle aandacht was gericht op Markel Susaeta, maar die liep op het laatste moment juist van de bal wèg en stelde daarmee Gaizka Toquero in staat te scoren.

Met nog vier ronden te spelen heeft Athletic de Bilbao maar drie punten achterstand op de huidige nummer vier Málaga, dat maandag in actie komt tegen Osasuna. Racing Santander, waar ex-Ajacied Kennedy Bakircioglü negentig minuten op de reservebank zat, is inmiddels zestien duels op rij zonder winst. Met elf punten achterstand op een veilige klassering kan zijn eerste degradatie uit de Primera División sinds 2002 komend weekeinde officieel worden.

Real Sociedad - Villarreal 1-1Jonathan de Guzman stond bij Villarreal voor het eerst sinds 15 januari weer in de basis. De voormalige Feyenoorder verloor eind 2011 zijn basisplaats en behoorde de twee voorbije duels niet eens tot de wedstrijdselectie. Tegen Real Sociedad werd hij na een uur spelen vervangen, de middenvelder kon het puntenverlies zodoende niet voorkomen.

Overig duelGranada - Getafe 1-0 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's