Bijzondere training Van Gaal zonder De Jong

Reacties

Een dag voor de troostfinale tegen Brazilië werkte Oranje de laatste, zeer rustige, training af van dit WK. Voor Louis van Gaal was het in Brasília ook een bijzondere sessie.

Bijzondere training Van Gaal zonder De Jong

De training in Estádio Nacional is zijn laatste als bondscoach van Oranje. Enkele dagen na het WK begint Van Gaal aan zijn nieuwe baan als manager van Manchester United. De KNVB heeft Guus Hiddink aangesteld als zijn opvolger.

Veel had de laatste training niet om het lijf. Dat viel ook te verwachten gezien het antwoord van Van Gaal op de traditioneel laatste vraag die het Jeugdjournaal stelde tijdens de persconferentie. 'Ik ben heel lang gymleraar geweest en toen gingen we op de laatste schooldag altijd apenkooien. Dus je brengt me hier wel op een idee.'

Van Gaal had zijn WK-selectie tijdens de afsluitende training bij een positiespel verdeeld over twee groepen, die beide basiskrachten van de voorgaanden duels herbergden. Na minder dan een uur was het gedaan.

Opstelling
Uit de laatste training kon ook weinig worden afgeleid over met welke elf spelers Nederland zaterdag begint tegen Brazilië. Van Gaal had vooraf ook al aangegeven pas na de training de knoop door te zullen hakken. 'Ik nog geen idee heb wie fysiek én mentaal fit genoeg is om te kunnen starten.'

Nigel de Jong is waarschijnlijk niet beschikbaar. De middenvelder van AC Milan trainde apart van de groep en lijkt geen risico te willen nemen met het oog op zijn liesblessure, die hem dit WK heeft geplaagd. Leroy Fer deed wel mee met de training maar is niet inzetbaar door een hamstringblessure.         

Terugkomst
Na het duel van zaterdag vliegt Oranje terug naar Nederland, waar de aankomst op Rotterdam The Hague Airport wordt verwacht rond 16.30 uur. Vervolgens zal de spelersgroep in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk afscheid nemen en zit het WK erop.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.