Bijzondere schoenen Pogba, contract Klopp 'gekkenwerk'

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Bijzondere schoenen Pogba, contract Klopp 'gekkenwerk'

• Wat Paul Pogba verder ook nog bereikt in zijn loopbaan: de middenvelder van Manchester United zal altijd de eerste voetballer blijven met een afbeelding van zijn eigen Twitter-emoji op zijn schoen.

'Het is gekkenwerk. De Liverpool-leiding handelde met het hart en niet met het hoofd door Jürgen Klopp afgelopen zomer een zesjarig contract aan te bieden.'
Nu Liverpool moeizaam draait, duiken er uit alle hoeken en gaten criticasters op. Dietmar Hamann, voormalig middenvelder van The Reds, benadrukt in The Sunday Times verder dat hij niets tegen zijn landgenoot heeft. 'Hopelijk blijft hij zes jaar, dat betekent dat Liverpool succesvol is.'

• De 0-4 zege van Sunderland bij Crystal Palace van zaterdag maakte tevens een einde aan de Jack Rodwell-vloek. Voor het eerst in 1.370 dagen won de middenvelder weer eens een Premier League-duel waarin hij aan de aftrap stond. De donkere serie telde liefst 39 duels. De laatste keer dat Rodwell als basisspeler een competitiewedstrijd op het hoogste niveau won, was op 7 mei 2013. Destijds won hij met Manchester City van West Bromwich Albion.

• Keepers scoren zo nu en dan uit een uittrap, met behulp van de wind vaak. Deze doelman uit de Spaanse Tercera División had moeder natuur niet nodig. Met een strakke wreeftrap slaat de sluitpost geheel op eigen kracht toe.

'Is hij gestopt, ja? Dat wist ik niet. Het hoort bij het leven, maar het maakt me wel verdrietig. Ik zie hem als een van mijn beste spelers en vrienden in het voetbal.'
• Het was José Mourinho even ontgaan dat Frank Lampard, met wie hij jaren succesvol samenwerkte bij Chelsea, een punt achter zijn spelersloopbaan heeft gezet. De Manchester United-manager is vol lof over de legende van The Blues. (The Daily Star)

Alex Oxlade-Chamberlain deed zaterdagavond maar snel aan damage control. De Arsenal-middenvelder gaf al dan niet per ongeluk een like aan een Youtube-video met de titel 'Wenger needs to go.'

'We kunnen de beste verdediger in de Premier League simpelweg niet vervangen.'
• Southampton stort als een kaartenhuis in elkaar bij afwezigheid van de geblesseerde Virgil van Dijk. Met name de defensie oogt plotseling enorm kwetsbaar. Zaterdag werd met 1-3 verloren van West Ham United en manager Claude Puel kwam na afloop met een verklaring.

'Voetbal is heel anders in Nederland. Er is niet echt tactiek. Het gaat om techniek en aanvallen, zonder druk. Zelfs de trainingen zijn anders. Er wordt continu gewerkt met de bal.'
• Legt Gianluca Scamacca de vinger op de zere plek? De achttienjarige spits maakte de overstap van PSV naar Sassuolo in de voorbije transferperiode en vertelde tijdens zijn presentatie over de verschillen tussen het Italiaanse en Nederlandse voetbal.

Kevin Blom is weer terug in Nederland na zijn exotische uitstapje. De arbiter had vrijdag de leiding over de beladen stadsderby van Jeddah in Saoedie-Arabië en dat was een hele belevenis. 'In Nederland heb je bij een topper als Feyenoord-Ajax hoofdzakelijk te maken met het thuispubliek, maar hier waren de supporters fifty-fifty verdeeld over het stadion. Links het geel-zwart van Al-Ittihad, rechts het groen-wit van Al-Ahli. En zij knalden erop, met megafoons, toeters en lawaai. Het was negentig minuten lang kabaal', vertelt de enthousiaste Blom op de KNVB-site.

• Alle moeite van het omkleden was voor Tim Cahill voor niets bij de derby van Melbourne. Vanwege rumoer bij de zijlijn kreeg de routinier van Melbourne City vlak voor zijn invalbeurt rood.

• Ach, als je dan een nieuwe tattoo hebt mag het wel gezien worden. Dat moet de gedachte van Nottingham Forest-spits Britt Assombalonga zijn geweest. Logisch.

• Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst is jarig en dat vieren de Rotterdammers met een fraai filmpje. Het perfecte cadeau? Winnen bij FC Twente natuurlijk.

• Een rare snuiter of juist wel geestig van Thomas Tuchel? Hoe dan ook, het werd zaterdag wat onvriendelijk bij Borussia Dortmund-RB Leipzig (1-0). Hij gebaarde richting de bank van RB Leizpig.

• Waarom zou je wachten met juichen tot de bal in het net ligt? Everton-middenvelder Ross Barkley barst momenteel van het vertrouwen, zo bewees hij tegen AFC Bournemouth (6-3). Dit deed hij een seconde voor hij de bal in het lege doel schoof.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.