Bijzondere goal Boussaid kan FC Utrecht-debuut Dost niet redden

Bas Dost en Modibo Sagnan hebben zaterdag hun eerste minuten gemaakt voor FC Utrecht. De twee debutanten konden een oefennederlaag niet voorkomen.

Kortrijk
Kortrijk
2 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

Dost had aangegeven steeds fitter te worden. Een eerste optreden voor zijn nieuwe Nederlandse club lonkte. 'Ik wil laten zien wat ik kan', klonk het uit de mond van de spits, die deze zomer transfervrij van Club Brugge naar FC Utrecht kwam.

Zaterdag was het moment daar tijdens de oefenwedstrijd tegen KV Kortrijk. Trainer Henk Fraser bracht een half uur voor het einde Dost en Sagnan als verse krachten binnen de lijnen. Zowel de Nederlandse spits als de Franse verdediger had een kans om de Belgische openingstreffer van Amine Benchaib uit de eerste helft ongedaan te maken.

De gelijkmaker kwam in de 81ste minuut van de voet van Othmane Boussaid. De Belgische aanvaller, nota bene geboren in Kortrijk, kon niet lang genieten van zijn bijzondere treffer. Drie minuten na de 1-1 bepaalde Pape Habib Gueye de eindstand op 2-1 in het voordeel van de gastheren.