Bijrol Sneijder in Zlatan-show in Milanese derby

AC Milan sloeg de aanval van stadsgenoot Internazionale gedecideerd af. Zlatan Ibrahimovic stelde Wesley Sneijder in de stadsderby (0-1) in de schaduw.

Ibrahimovic stal in de eerste helft de show. De Zweed verdiende in de zesde minuut een strafschop. Zijn directe bewaker Marco Materazzi werd verrast door een plotselinge actie van de Zweed en veegde hem onderuit. Vanaf elf meter maakte Ibrahimovic geen fout. Resoluut zette hij zijn oude club op achterstand.

Als hij iets minder sociaal was geweest, had Ibrahimovic de score in de eerste twintig minuten kunnen opvoeren. De Zweed had oog voor Flamini en Clarence Seedorf, waar voor eigen succes gaan een betere optie leek. De oud-Ajacied had daarnaast de pech dat zijn vlammende volley snel over het Inter-doel zeilde.

Ibrahimovic zal er niet echt om malen aangezien zijn treffer na zes minuten doorslaggevend bleek. Vooral voor Internazionale was dat een pijnlijke constatering. De Nerazzurri konden ook in de tegenvallende tweede helft nimmer aanspraak maken op de gelijkmaker. Alleen met schoten van afstand werd het doel van de rivaal onder vuur genomen.

Sneijder probeerde het wel, maar hij ondervond te weinig steun van zijn ploeggenoten. Zelfs met een man meer kon Inter geen vuist maken. AC Milan bleef ook zonder Ignanzio Abate het laatste half uur overeind. De verdediger incasseerde in de zestigste minuut na een provocatie van Goran Pandev zijn tweede gele kaart.

AC Milan heroverde niet alleen de koppositie in de Serie A, het vergrootte ook de voorsprong op Internazionale tot zes punten. Foto: VI Images