Bijna niemand kan tippen aan de cijfers van Neymar in 2015

Reacties

Neymar bevestigde afgelopen zaterdag in de kraker met Real Madrid (4-0 uitzege) andermaal zijn topvorm van dit moment. De Braziliaanse aanvaller van Barcelona bereikte in Estadio Bernabéu een fraaie mijlpaal in zijn loopbaan.

Bijna niemand kan tippen aan de cijfers van Neymar in 2015

● Neymar tekende in El Clásico in de 39ste minuut voor de 0-2 en die goal had een bijzonder tintje. Het was voor de 23-jarige sterspeler doelpunt nummer 250 in zijn loopbaan als profvoetballer.

● De verdeling van die 250 treffers ziet er als volgt uit: 136 goals voor Santos (in 225 officiële wedstrijden), 68 voor Barcelona (in 107 wedstrijden) en 46 namens de Braziliaanse nationale ploeg (in 69 interlands). In totaal had Neymar 401 optredens nodig voor zijn 250 goals.

● Zijn goal tegen Real Madrid was meteen ook het 150ste competitiedoelpunt in zijn loopbaan. Na eerder 107 treffers in 179 competitieduels namens Santos staat de teller voor de aanvaller bij Barcelona inmiddels op 43 treffers in 70 duels in La Liga. Het moyenne van 0,60 (150 goals in 249 duels) is bepaald niet misselijk voor een speler die nog 24 jaar moet worden.

● In de weken dat Lionel Messi herstelde van zijn knieblessure bleek Neymar goud waard voor Barcelona. Hij was in zijn laatste acht wedstrijden voor de Catalanen direct betrokken bij de productie van achttien doelpunten. Neymar maakte er in die reeks elf zelf en bereidde daarnaast nog eens zeven doelpunt van ploeggenoten voor.

● Met 43 doelpunten voor club en land mag Neymar zich dit kalenderjaar een van de meest productieve spelers in het mondiale voetbal noemen. Alleen Robert Lewandowski (Bayern München/Polen), Lionel Messi (Barcelona/Argentinië) en Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Portugal) maakten nog meer doelpunten in 2015: allen 45.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.