Bijker gaat gevoelige overstap naar Heerenveen maken

Reacties

Lucas Bijker gaat zo goed als zeker de overstap maken van SC Cambuur naar SC Heerenveen. De 22-jarige verdediger beschikte in Leeuwarden over een aflopende verbintenis en bij de huidige nummer zeven ligt een tweejarig contract voor hem klaar.

Bijker gaat gevoelige overstap naar Heerenveen maken

Bijker is dit seizoen een vaste waarde in de achterhoede van de nummer tien van de Eredivisie. Hij kwam tot dertig Eredivisie-duels.

De linkspoot maakt al sinds het seizoen 2010/11 deel uit van de selectie van Cambuur. Pas de jaargang daarop debuteerde hij en werkte hij vier duels in de Jupiler League af. In het seizoen 2012/13 had hij met 22 optredens een bijdrage aan de titel, die tot toetreding tot de Eredivisie leidde. Daar maakte hij vorig seizoen 29 keer zijn opwachting.

Bijker is geen onbekende voor het Heerenveen van voormalig Cambuur-coach Dwight Lodeweges. In de vorige zomerse transferperiode probeerden de Friezen hem op de slotdag van de transferperiode ook al weg te plukken uit Leeuwarden. De overgang van Lodeweges naar Heerenveen zorgde vorig seizoen voor veel tumult in Friesland.

Cambuur oriënteerde zich door het aangekondigde vertrek van Bijker al op vervangers. Jop van der Linden, die op zijn beurt bij Go Ahead Eagles over een aflopende verbintenis beschikt, is een van de kandidaten. Ook Kai Heerings van FC Utrecht is zeer nadrukkelijk in beeld om de defensie te komen versterken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.