Bijen wéér de schlemiel tegen AZ: 'Ik werd verrast'

Reacties

Een ongelukkig moment van FC Twente-verdediger Peet Bijen zorgde zaterdagavond voor een ommekeer in de wedstrijd tegen AZ. Voor de tweede keer dit seizoen maakte de 22-jarige verdediger een eigen doelpunt tegen de Alkmaarders.

Bijen wéér de schlemiel tegen AZ: 'Ik werd verrast'

In december van het vorige jaar maakte Bijen al even ongelukkig het verschil in de thuiswedstrijd tegen AZ (1-2), zaterdag ging het weer mis. Na een vrije trap vanaf de zijkant viel de bal zo op het hoofd van Bijen, die zijn eigen doelman verschalkte.

Bijen rekende niet op de bal, aangezien er twee spelers voor hem stonden. 'Ik verwacht dat Enes (Enes Ünal, red.) die bal raakt', blikt Bijen op de clubwebsite van FC Twente terug op het ongelukkige moment. 'Daar mag je niet vanuit gaan. Daardoor werd ik namelijk verrast en dat is stom. Je moet altijd voorbereid zijn.'

Het moment werd extra pijnlijk voor Bijen, omdat AZ door de eigen goal terug in de wedstrijd kwam. 'Het was een kleine ommekeer', beseft Bijen, die ongewenst voor de 1-1 zorgde. 'Na rust vond ik ons de bovenliggende partij. We hebben niet heel veel gecreëerd, maar kwamen wel een aantal keren goed voor de goal. Dan is het een kwestie van volhouden, maar als je zulke fouten maakt... Echt zonde.' Via een late goal van Fred Friday hield AZ ook nog eens de drie punten in eigen huis.

Ondanks het puntenverlies blijft FC Twente de nummer zeven van de Eredivisie, op 7 mei volgt voor de Tukkers de uitwedstrijd tegen Sparta. FC Twente speelt dit seizoen nergens voor, aangezien het vanwege een straf van de KNVB volgend seizoen niet uit mag komen in Europese competities.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.