Bijdrages Van Persie onvoldoende voor zege Arsenal

Arsenal liet na de derde plaats over te nemen van Tottenham Hotspur. Manchester City liet een eerste steek op eigen veld vallen.

West Ham United-Arsenal 2-2Robin van Persie zette Arsenal op het spoor van een zege op stadsgenoot West Ham United. De Oranje-international tekende na een fout van keeper Robert Green voor de openingstreffer en verzorgde ook de assist voor de 2-0 van William Gallas. De verdediger kopte na ruim een half uur raak uit een voorzet van de Nederlander.

Maar voor een zege was de inbreng van Van Persie niet voldoende. Carlton Cole en invaller Alessandro Diamanti hielpen West Ham United aan een verdiend punt. Beiden waren betrokken bij de twee goals van The Hammers. Cole profiteerde een kwartier voor het einde van een ongelukkig moment van keeper Vito Mannone, die een voorzet van Diamanti slecht verwerkte. De Italiaan bepaalde tien minuten voor tijd de eindstand op 2-2 uit een strafschop. De penalty was toegekend na een overtreding op Cole.

Manchester City-Fulham 2-2Manchester City had de laatste zeven duels op eigen veld winnend afgesloten. Ook Fulham, dat in de laatste vier seizoenen slechts acht uitwedstrijden won, leek te moeten geloven aan de dadendrang van The Citizens. Manchester City liep in het eerste kwartier na rust via Joleon Lescott en Martin Petrov uit naar een 2-0 voorsprong. Fulham had echter slechts acht minuten nodig om de score weer in evenwicht te brengen. De treffers van Damien Duff en Clint Dempsey bleken voldoende voor een punt, omdat beide ploegen verzuimden de kansen op de winnende treffer te benutten.