Bij Oranje gepasseerde Veltman weet dat het beter moet

Reacties

In tegenstelling tot vier clubgenoten werd Joël Veltman voor het eerst in bijna twee jaar niet opgeroepen voor het Nederlands elftal. Dat bondscoach Danny Blind vrijdag in zijn definitieve selectie de voorkeur gaf aan Jeffrey Bruma (PSV) en Stefan de Vrij (Lazio), vindt de Ajax-verdediger begrijpelijk.

Bij Oranje gepasseerde Veltman weet dat het beter moet

'Ik weet dat ik veel beter kan en moet', zegt Veltman zaterdagochtend op de website van Ajax, dat volgende week wel Jasper Cillessen, Davy Klaassen en de debutanten Jairo Riedewald en Kenny Tete afvaardigt aan Oranje. 'Dat ik er nu niet bij zit, is misschien wel een goed signaal dat ik er nog steeds niet ben. Het is een motivatie dat ik keihard moet blijven werken', stelt de zevenvoudige international.

Veltman moest van teammanager Tjerk Smeets horen dat hij voor het eerst sinds zijn debuut in november 2013 niet bij de selectie zit. De 23-jarige verdediger, die eerder al kritiek kreeg van Ajax-coach Frank de Boer, kan zich daarin vinden. 'Ik vind mezelf niet op het niveau waarop ik wil zijn. In die zin vind ik het dus wel terecht. Het is altijd een teleurstelling als je er niet bij zit, terwijl je de voorgaande keren wel geselecteerd was. Het is een teken dat ik keihard aan de bak moet.'

Breaking news
Riedewald en Tete beleefden vrijdag juist een van de mooiste momenten uit hun nog jonge voetballoopbaan. Tot hun eigen verrassing werd hun plek in de voorselectie omgezet in een eerste oproep voor Nederland. 'We zaten in de voorbereiding op de training toen Anwar El Ghazi "breaking news, breaking news" riep', vertelt Tete tegen De Telegraaf. 'Daarna kwam de teammanager naar me toe en wist ik dat Anwar me niet in de maling nam.'

Net als de negentienjarige rechtsback was ook Riedewald 'natuurlijk verrast'. De achttienjarige verdediger profiteert van De Boers verleden als speler. 'Het is een voordeel dat hij op dezelfde positie speelde. Hij weet daardoor precies wat er in welke situatie wordt gevraagd. Daar geeft hij me veel tips over. De trainer was ook erg blij voor me en kwam me speciaal de hand schudden', aldus de debutant bij Oranje, dat volgende maand tegen IJsland (3 september) en Turkije (6 september) speelt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.