'Bij nieuwe kruisbandblessure was ik direct gestopt'

Petter Andersson kon maandag opgelucht ademhalen. Maandag bleek uit een MRI-scan dat de Zweed niet opnieuw een zware knieblessure opliep. In de derby tegen SC Heerenveen viel de middenvelder tien minuten voor het einde uit.

'Bij nieuwe kruisbandblessure was ik direct gestopt'

Het onderzoek in het ziekenhuis gaf uitsluitsel. Andersson kampt met een gekneusde meniscus. Het is vooralsnog onbekend hoelang hij uit de roulatie is. De onfortuinlijke Andersson moest eerder in zijn loopbaan twee kruisbandoperaties ondergaan aan hetzelfde gewricht.

Andersson baalt enerzijds van de blessure, maar is anderzijds opgelucht dat hij niet opnieuw maandenlang buitenspel staat. 'Ik dacht: Als het nu weer mijn kruisband is, stop ik per direct, maar eigenlijk wist ik al meteen dat het iets anders was', vertelt hij op de clubwebsite.

'Ik wilde druk zetten op de tegenstander met de bal, die maakte een draaiende beweging en toen ik dat ook deed, hoorde ik wat knappen in de knie. Ik had pijn, maar anders dan bij mijn kruisbandblessure.'

'Ik wilde daarom ook niet per brancard van het veld', vervolgt Andersson. 'Dat geeft zo’n dramatisch gezicht en voor mij voelt dat ook slecht. Ik had wel lopend naar de zijlijn gekund en gewild, maar ik werd geacht op de brancard te gaan liggen. De pijn in de knie is al een stuk minder. We gaan zien hoe snel de knie zich de komende tijd gaat herstellen.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's