'Bij Feyenoord had ik één probleem: Graziano Pellè'

Reacties

Samuel Armenteros is na drie jaar weer neergestreken op het bekende Almelose nest. De 26-jarige aanvaller is naar eigen zeggen beter geworden dankzij Graziano Pellè.

'Bij Feyenoord had ik één probleem: Graziano Pellè'

'Het is geweest, ik kijk naar voren.' Een nuchtere instelling, maar feit is dat de keuze van Armenteros om in 2013 Heracles te verruilen voor Anderlecht niet gelukkig heeft uitgepakt. Na zijn goede eerste periode in Almelo waagde hij direct de stap naar de Belgische topclub. En toen het dáár een half jaar lang niet helemaal lukte, sprong hij ook bij Feyenoord in het diepe.

'Feyenoord was natuurlijk een prachtige optie, maar ik had daar één probleem: Graziano Pellè', zegt hij in Voetbal International. 'Ik wist dat de kans klein was dat ik op de enige positie waar ik écht graag wilde spelen terecht zou komen. Hij was de beste voetballer van Nederland, ik moest op de flanken concurreren met Jean-Paul Boëtius en Ruben Schaken. Mijn rendement was niet zo hoog, maar ik heb best een aardig jaar gehad bij Feyenoord.'

Spijt heeft hij dan ook niet. 'Ik ben door alles wat ik heb meegemaakt juist een betere speler geworden, dat weet ik zeker. Denk jij dat je een mindere voetballer wordt als je elke dag met Graziano traint? Man, dat was puur genieten. Mensen vergissen zich altijd in hem. Hij wordt nog weleens weggezet als simpele spits, die alleen maar een neusje voor de goal heeft. Maar geloof me: die man heeft écht voetbal-intelligentie. Dan begon hij in de kleedkamer: "Als hun linksback de bal heeft, dan beweegt hun centrale verdediger zo en zo, dus dan komt er daar en daar ruimte voor ons". Daar stond ik van te kijken. Bovendien is Pellè gewoon een monster van een vent.'

Lees in VI of op VI Premium het hele verghaal van Armenteros, die daarin spreekt over zijn ervaringen in Azerbeidzjan, zijn stijl, zijn karakter en zijn dromen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.