Bij degradatie moet Sonck terug naar Ajax

Wesley Sonck is verlost van zijn uitzichtloze situatie bij Ajax. Maar de Belg is niet definitief van de Amsterdammers af.

Bij degradatie moet Sonck terug naar Ajax

Ajax en Borussia Mönchengladbach bereikten deze week overeenstemming over de overgang van Sonck, die in Amsterdam veroordeeld was tot een zeer bescheiden bijrol. De Belgische international wordt tot 1 juli 2005 verhuurd. Na die periode wordt de aanvaller definitief ingelijfd door de club van trainer Dick Advocaat.

Zeker gezien zijn sombere vooruitzichten bij Ajax zag Sonck de overgang naar Gladbach zitten. Met de Duitse ploeg bereikte hij een akkoord over een contract tot medio 2008. Maar de Belgische aanvaller is niet definitief verlost van Ajax.

Borussia Mönchengladbach heeft een ontbindende clausule opgenomen in de overeenkomst met Ajax. Als Gladbach onverhoopt mocht degraderen naar de Tweede Bundesliga kan de Duitse club een streep zetten door de transfer. En moet Sonck terug naar Ajax.

Gladbach staat momenteel met de vijftiende plaats net boven de rode streep. Met de gehaalde versterkingen moet Advocaat Die Fohlen behoeden van degradatie.

Bekijk hier al onze video's