Bij Cambuur genoemde Booy klaar voor nieuwe club

Reacties

Sinds Henk de Jong dinsdag opstapte als trainer van SC Cambuur, wordt Foeke Booy genoemd als opvolger bij de nummer zeventien van de Eredivisie. De 53-jarige oud-speler van de Leeuwarders wil niets kwijt over de vermeende belangstelling, maar is bijna een jaar na zijn vertrek bij Go Ahead Eagles wel weer toe aan een nieuwe club.

Bij Cambuur genoemde Booy klaar voor nieuwe club

Gevraagd naar de vacature bij Cambuur, stelde Booy tegenover Voetbal International daarover geen uitspraken te willen doen. De in Leeuwarden geboren oefenmeester heeft nog niets vernomen van Cambuur, maar staat wel weer open voor een nieuwe baan. 'Ik ben klaar om weer wat te gaan doen', zegt Booy desgevraagd.

De ex-trainer van FC Utrecht, Al-Nasr, Sparta Rotterdam en Cercle Brugge heeft zijn vrije tijd het afgelopen jaar goed benut. 'Ik ben naar Engeland geweest, heb clubs bezocht.' Zo nam Booy een kijkje in de keuken bij Newcastle United. Ook heeft hij een cursus sportpsychologie gedaan. 'Het was wel even lekker om afstand te nemen, om weer fris te worden in het hoofd.'

Booy is dus weer klaar om een club te gaan trainen. Zijn laatste klus bij Go Ahead liep uit op een teleurstelling. In het seizoen 2013/14 leidde hij de club uit Deventer nog naar de verdienstelijke dertiende plaats. De jaargang erna liep minder goed af. Zes duels voor het einde van de competitie werd Booy ontslagen. Desondanks degradeerde Go Ahead via de play-offs naar de Jupiler League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.