Bij AS Monaco geflopte Barazite terug naar Austria Wien

Nacer Barazite (22) is exact een jaar na zijn transfer naar AS Monaco teruggekeerd bij Austria Wien. De Oostenrijkse koploper huurt de voormalig spits van Arsenal, Vitesse en Jong Oranje tot en met het einde van dit seizoen en heeft zich bovendien verzekerd van een optie tot koop.

Bij AS Monaco geflopte Barazite terug naar Austria Wien

'We krijgen een topspeler die het team extra kwaliteit geeft', jubelt Peter Stöger, hoofdtrainer van Austria Wien. Voor Barazite betekent de overgang een terugkeer naar de club waar hij zijn grootste successen kende. Tussen januari 2011 en januari 2012 was de aanvaller een van de belangrijkste spelers van de club. Zo was hij tijdens de eerste helft van vorig seizoen blikvanger in de Europa League met elf (!) treffers.

Zijn avontuur bij AS Monaco is evenwel uitgelopen op een drama. De gewezen Franse grootmacht betaalde vorig jaar nog vierenhalf miljoen euro voor Barazite, die een contract tekende tot medio 2016. Met de Nederlandse Marokkaan als één van de vele nieuwelingen wilde AS Monaco weer terugkeren in de Ligue 1 en gestaag uitgroeien tot de topclub van weleer.

Maar gerekend over heel 2012 speelde de Nederlandse Marokkaan slechts elf competitieduels in de Ligue 2 (waarvan negen als invaller) en scoorde geen enkele keer. De laatste keer dat trainer Claudio Ranieri hem in zijn wedstrijdselectie opnam, dateert van vorig jaar oktober.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen