Bij Ajax overbodige Enoh bereikt akkoord met Antalyaspor

Eyong Enoh zet zijn carrière voort bij Antalyaspor. De middenvelder uit Kameroen kwam bij Ajax niet meer in de plannen voor en tekent een contract in de Turkse badplaats. De clubs moeten de laatste plooien nog wel gladstrijken.

Bij Ajax overbodige Enoh bereikt akkoord met Antalyaspor

Dat meldde de voorzitter van de Turkse nummer veertien op zijn Twitter-account. Enoh (27) werd in 2008 weggehaald bij Ajax Capetown. Onder Martin Jol en Marco van Basten kreeg hij geregeld speelminuten, maar Frank de Boer gaf de voorkeur aan andere spelers. Vorig seizoen kwam Enoh op huurbasis uit voor het Engelse Fulham, waar hij zich herenigde met Jol. Hij speelde daar negen competitiewedstrijden.

Dit seizoen kwam hij alleen uit voor Jong Ajax. Eerder was PAOK Saloniki, de club waar Huub Stevens trainer is, in de race voor de Kameroener. Maar donderdag nam PAOK Hedwiges Maduro over van Sevilla. Enoh kwam in totaal tot 98 competitieduels en is 31-voudig international. In Amsterdam had hij nog een contract tot 2015.

Kishna
De achttienjarige Ricardo Kishna gaat toch zijn contract verlengen bij Ajax. Beide partijen zijn er in grote lijnen uit. Eerdere gesprekken om zijn aflopende verbintenis te verlengen liepen stuk, waardoor het talent transfervrij dreigde te vertrekken uit Amsterdam. De aanvaller tekent naar verluidt een contract dat hem tot medio 2017 aan Ajax verbindt. Frank de Boer ziet in A-junior Kishna op termijn een versterking voor het eerste elftal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen