Bij ADO laatste tijd weinig sprake van Haags kwartiertje

In de aanloop naar de dertigste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zaterdagavond staan ADO Den Haag en FC Twente tegenover elkaar in het Kyocera Stadion.

Bij ADO laatste tijd weinig sprake van Haags kwartiertje

ADO DEN HAAG - FC TWENTE

ADO Den Haag verloor voor het eerst drie duels op rij dit seizoen, scoorde daarin niet en incasseerde negen treffers.

FC Twente is drie duels op rij ongeslagen in de Eredivisie (Groningen 0-3, NAC 1-1 en Roda JC 2-0).

ADO speelde het vaakst gelijk tot dusver dit seizoen. Twaalf keer eindigde een wedstrijd in een remise voor de ploeg van Maurice Steijn.

FC Twente heeft in onderlinge ontmoetingen met ADO Den Haag de overhand in de Eredivisie. De Tukkers wonnen 36 keer tegen tien zeges van ADO. Vijftien keer was er geen winnaar.

Van een Haags kwartiertje is weinig sprake dit seizoen. De ploeg van Maurice Steijn incasseerde vijftien treffers in het laatste kwartier, alleen nummer laatst Willem II incasseerde er meer (zestien).

Mocht Nacer Chadli scoren voor FC Twente dan maakt de Belgische aanvaller zijn vijftigste goal in het Nederlandse competitievoetbal: hij maakte er 28 namens het inmiddels verdwenen AGOVV Apeldoorn en 21 voor FC Twente.

FC Twente verloor dit seizoen drie uitwedstrijden (Ajax, PSV en Heerenveen). Alleen Ajax verloor minder uit (één keer, Vitesse).

ADO won voor het laatst op 17 april 2004 (1-0) van FC Twente. De vijftien ontmoetingen erna leverden allen geen zege op voor de Hagenaars.

In de laatste elf Eredivisiewedstrijden moest ADO telkens minimaal een treffer incasseren. Alleen AZ heeft een langere reeks van dertien duels zonder de nul te houden.

FC Twente houdt in 44,8 procent van de duels zijn doel schoon (dertien clean sheets). Samen met Vitesse het hoogste percentage van de competitie. ADO heeft een percentage van 13,8 procent (vier clean sheets).

ADO en FC Twente scoorden al zeven keer uit een strafschop dit seizoen en voeren hiermee de ranglijst aan in de Eredivisie.

Luc Castaignos (tien goals) is de enige Twente-speler die dit seizoen in alle duels in actie kwam. <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Willem van Beeren en Jasper Steppé
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's