Big Six of Big Seven: jubilerende Rodgers zet knappe prestatie neer

Reacties

Het kampioenschap in 2016 was maar een opleving, Leicester City zou daarna echt geen rol meer van betekenis spelen in Engeland. Toch staat de club er vier jaar later erg goed voor in Engeland en lonkt zelfs voor de tweede keer in de clubhistorie Champions League-voetbal. Onder manager Brendan Rodgers doet de club in ieder geval qua punten niet onder voor (een groot deel van) The Big Six. Wanneer wordt er gesproken over The Big Seven?

Big Six of Big Seven: jubilerende Rodgers zet knappe prestatie neer
© Pro Shots

Rodgers werd precies een jaar geleden aangesteld door Leicester, dat hem wegplukte bij Celtic. Onder Rodgers had de Schotse club een bijzondere reeks van 69 wedstrijden zonder nederlaag in Schotland neergezet.

Ook bij Leicester heeft Rodgers iets moois opgebouwd. Sinds zijn aanstelling in februari 2019 waren er maar twee clubs die meer punten pakten in de Premier League. Het is niet moeilijk om te raden welke clubs dat waren: Liverpool en Manchester City natuurlijk. Die teams vochten vorig seizoen een bijzondere titelstrijd uit en eindigden op 98 en 97 punten. Liverpool is op dit moment nog ongeslagen in de Premier League en kan over enkele weken al kampioen worden.

Hoewel Liverpools aantal van 110 punten in één jaar indrukwekkender dan indrukwekkend is, mag ook de prestatie van Leicester niet ongenoemd blijven. Onder Rodgers werden in een jaar tijd zeventig punten gepakt, meer dan Arsenal, Chelsea, Manchester United en Tottenham Hotspur in diezelfde periode. En dat terwijl Rodgers als coach van Leicester nog begon met een 2-1 nederlaag in de Premier League op bezoek bij Watford.


Punten gepakt in Premier League sinds 26 februari 2019

Club Punten
Liverpool 110
Manchester City 90
Leicester City 70
Chelsea 63
Arsenal 54
Manchester United 54
Tottenham Hotspur 50

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.