Big Lewandowski maakt de honderd vol voor Dortmund

Reacties

Robert Lewandowski bereikte dinsdagavond een persoonlijke mijlpaal bij Borussia Dortmund. De Poolse aanvaller maakte in het bekerduel met VfL Wolfsburg (2-0 zege) zijn honderdste doelpunt voor BVB.

Big Lewandowski maakt de honderd vol voor Dortmund

Lewandowski, die 182 optredens nodig had voor zijn jubileum, is de tiende speler in de rijke historie van Borussia Dortmund die de grens van honderd doelpunten in officiële wedstrijden bereikt. Alfred Adi Preissler is met 174 doelpunten in 270 duels de onbetwiste nummer één op de clubtopscorerslijst aller tijden.

Lewandowski maakte tegen Wolfsburg alweer zijn 25ste doelpunt van dit seizoen. De 25-jarige aanvaller, die vanaf komende zomer in het shirt van landskampioen Bayern München te bewonderen zal zijn, heeft nu in drie opeenvolgende seizoenen minstens 25 keer gescoord voor BVB: in zijn eerste twee jaargangen bij de club eindigde hij op respectievelijk dertig en 36 doelpunten.

Eerder dit seizoen - in de Champions League-wedstrijd bij Zenit Sint-Petersburg (4-2 zege) - kroonde Lewandowski zich al tot Europees topscorer aller tijden van Borussia. Hij voerde zijn Europese productie toen op naar achttien treffers, twee meer dan de Zwitserse recordhouder Stéphane Chapuisat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.