Bielsa op de wip bij Bilbao door conflict met clubleiding

Het aanblijven van trainer Marcelo Bielsa bij zijn club Athletic de Bilbao staat op losse schroeven. De Argentijnse oefenmeester en het clubbestuur staan lijnrecht tegenover elkaar.

Bielsa op de wip bij Bilbao door conflict met clubleiding

Bielsa had donderdag tegen de zin van de Baskische club zijn onvrede geuit over de traagheid waarmee het nieuwe trainingscomplex van de club wordt aangelegd. De trainer schoot donderdag ongelooflijk uit zijn slof en beschuldigde de aannemer ervan de club te bedriegen. Bovendien vond hij de omstandigheden waarin zijn spelers moesten trainen een profclub onwaardig.

Bilbao plaatste vrijdag vervolgens een statement op de eigen website waarin het zich distantieerde van de uitlatingen van zijn trainer en stelde dat de bouw volgens plan verloopt. Bielsa en de clubleiding kwamen vrijdagavond bij elkaar om de situatie op te lossen. Na afloop van die gesprekken reed de Argentijn woedend weg zonder ook maar enig commentaar te leveren aan de aanwezige journalisten.

De Spaanse media verschillen van mening over de gevolgen van het conflict. Marca stelt dat Bielsa zijn koffers al heeft gepakt, terwijl AS juist zegt dat El Loco ondanks alles wil blijven. Sport laat in het midden wat de toekomst van Bielsa is.

Afgelopen seizoen oogstte de Argentijnse tacticus nog veel lof door Athletic de Bilbao met goed voetbal naar de finale van de Europa League en de Copa del Rey te leiden, waarin respectievelijk van Atlético Madrid en Barcelona werd verloren. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's