Bezoek aan Almelo levert Huistra vraagtekens op

FC Groningen moet waarschijnlijk met een gehavende ploeg de kansen op Europees voetbal overeind houden. Het eerste duel met Heracles Almelo kwam het niet ongeschonden door.

Bezoek aan Almelo levert Huistra vraagtekens op

FC Groningen verloor niet alleen de eerste wedstrijd in de play-offs om een ticket voor de Europa League met 3-2, maar liep in Almelo ook tegen personele problemen op. Maikel Kieftenbeld haalde door twee gele kaarten het einde van de wedstrijd niet en is geschorst voor de return.

Tom Hiariej en Fredrik Stenman hielden aan het play-offs-duel klachten over. Hiariej heeft last van een scheenbeen, terwijl Stenman klaagt over spierpijn. Tim Matavz, die donderdag niet in actie kwam, is ook onzeker voor zondag.

Ondanks de personele problemen ziet trainer Pieter Huistra perspectieven. 'We hebben een goede uitgangspositie. We weten dat we moeten winnen en daarvoor dus moeten scoren, maar de opdracht is ook duidelijk. 1-0, 2-1 mag, 2-0 en 3-0 ook. Tegen PSV hebben we ervaring opgedaan met het spelen van een finale. Zondag krijgen we thuis weer een hele andere wedstrijd.'

Mocht FC Groningen erin slagen ten koste van Heracles de tweede ronde te bereiken, dan is de winnaar van het duel Roda JC-ADO Den Haag het laatste obstakel voor kwalificatie voor de Europa League. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's