Bewijst Vanaken het ongelijk van Van der Vaart? 'Ik heb me al genoeg bewezen'

Reacties

Voor Hans Vanaken is de Derby der Lage Landen van zondag een kans op persoonlijke revanche. De dertigjarige middenvelder van Club Brugge werd na afloop van de vorige editie (1-4) bestempeld als houten klaas door analist Rafael van der Vaart.

Bewijst Vanaken het ongelijk van Van der Vaart? 'Ik heb me al genoeg bewezen'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 0
België
België

'Die wedstrijd tegen Nederland is uiteraard niet zo’n goede herinnering', blikt Vanaken terug. 'We verloren toen van een ploeg die erg goed was. Dat wisten we, maar daarna hebben we ons goed herpakt in de Nations League. Toen ik inviel tegen Polen was dat wel heel leuk. We hopen dat we deze week nog de groep kunnen winnen en Nederland kunnen inhalen. Daarvoor moeten we twee zeges boeken.'

Houten klaas
'Ik hoor overal Vanaken, Vanaken, Vanaken... Wel die kan er dus helemaal niets van. Een houten klaas', was Van der Vaart nietsontziend in zijn commentaar na de ruime zege van Oranje in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

De harde woorden aan het adres van Vanaken waren de Rode Duivel niet ontgaan, maar aan zijn eigen woorden valt niet af te lezen dat Vanaken daadwerkelijk wrok koestert. 'Die kritiek van Van der Vaart leg ik gewoon naast me neer. Ik heb me al genoeg bewezen, toch. Niet alleen bij Club Brugge, maar ook bij de Rode Duivels. Geen probleem', deed de 21-voudig international de zaak koeltjes af op een persconferentie van België.

Voorafgaand aan het weerzien met Oranje treft Vanaken donderdagavond eerst Wales met België. De achterstand van onze zuiderburen op Nederland bedraagt momenteel drie punten.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 4 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
6
5
1
0
14-6
+8
16
2
België
6
3
1
2
11-8
+3
10
3
Polen
6
2
1
3
6-12
-6
7
4
Wales
6
0
1
5
6-11
-5
1
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.