Beurs van Willem II niet diep genoeg voor Calcan-transfer

Reacties

De Roemeense proefspeler Andreas Calcan (22) heeft een goede indruk achtergelaten bij de technische staf van Willem II, maar zet zijn loopbaan hoogstwaarschijnlijk elders voort. Beide partijen kwamen er niet uit aan de onderhandeltafel en braken de besprekingen af. De buitenspeler traint vanaf dinsdag mee met Jong Ajax.

Beurs van Willem II niet diep genoeg voor Calcan-transfer

De Tilburgse club was dusdanig tevreden over de verrichtingen van de buitenspeler, dat een langer verblijf lonkte in het Koning Willem II Stadion. 'Maar financieel zat vraag en aanbod ver uit elkaar', laat zijn zaakwaarnemer Dries Boussatta weten aan Voetbal International.

Calcan (foto) speelde afgelopen zaterdag, in de met maar liefst 8-1 gewonnen wedstrijd van de Brabanders tegen De Graafschap, opnieuw prima. Op trainingen had hij ook al overtuigd. 'Ze zeiden dat ze nog nooit zo'n groot talent hadden gezien in de laatste paar jaar, maar het aanbod strookt niet met de feedback die ik kreeg van de club', stelt Boussatta.

Bekend is dat Willem II financieel weinig te besteden heeft en daardoor creatief moet zijn met het aantrekken van nieuwelingen. 'Ik ken de situatie van de club, maar ik heb Andreas naar Willem II gebracht nadat ze me hadden verteld met welk budget zij een speler mochten halen', vertelt de belangenbehartiger. 'Dat was het dubbele van wat ze nu hebben geboden.'

Dat zorgde ervoor dat de international van Roemenië Onder-21 - die mag vertrekken bij Universitatea Cluj - en Boussatta de onderhandelingen met de Tricolores staakten. Boussatta: 'We bekijken deze week de andere opties. Vanaf morgen traint hij mee met Jong Ajax. Mogelijk komt daar nog iets uit, maar er is bijvoorbeeld ook een Russische ploeg die hem aan het werk wil zien en een aantal Eredivisie-clubs hebben interesse getoond.' (Dennis van Bergen & Mitchell Minnaard)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.