Betis ontneemt Oliveira finale Libertadores

Ricardo Oliveira dreigt de return in de finale van de Copa Libertadores te moeten missen. Real Betis Sevilla, de club die hem verhuurde aan São Paulo, weigert vooralsnog hem een paar dagen langer af te staan.

Betis ontneemt Oliveira finale Libertadores

De tweede finalewedstrijd zou oorspronkelijk op 9 augustus worden gespeeld. Vandaar dat de huurovereenkomst op 10 augustus zou aflopen, zodat de spits weer tijdig kon aansluiten bij Betis in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Ware het niet dat de Zuid-Amerikaanse voetbalbond (CONMEBOL) het programma omgooide en return pas op 16 augustus laat spelen. Waardoor Ricardo Oliveira, die een belangrijke speler is geworden, niet inzetbaar is.

De CONMEBOL en de FIFA hebben inmiddels toestemming gegeven om de huurovereenkomst met een week te verlengen. Betis weigert daar echter aan mee te werken, waardoor het nog onzeker is of de negen-voudig Braziliaanse international van de partij is.

São Paulo verloor het eerste duel met 2-1 van Internacional, de eveneens Braziliaanse club die woensdag gastheer is in Porto Alegre. Bij een zege met één goal verschil voor São Paulo, volgt een verlenging en eventueel penalty's.

Ricardo Oliveira scheurde in november 2005 zijn kruisbanden. Betis besloot hem in april te verhuren aan São Paulo. Op die manier zou hij sneller volledig fit kunnen worden en alvast wedstrijdritme opdoen in Brazilië.

Bekijk hier al onze video's