Betis is hard op weg Real-reserve Isco te bevrijden

Reacties

Real Betis heeft een akkoord bereikt met Isco (30), zo meldt AS. De aanvallende middenvelder heeft een aflopend contract bij Real Madrid en voor hem lonkt een hereniging met zijn oude coach Manuel Pellegrini.

Betis is hard op weg Real-reserve Isco te bevrijden
© Pro Shots

Er is nog wel sprake van een voorbehoud voor de komst van Isco. In het papierwerk is opgenomen dat Betis eerst nog extra inkomsten moet genereren. Dat kan gebeuren door kwalificatie voor de Champions League – de club uit Sevilla staat nu vijfde in La Liga – of door het verkopen van een waardevolle speler. Vanuit de Premier League is er interesse voor Guido Rodríguez, maar de belangrijkste kandidaat voor een grote uitgaande transfer lijkt Nabil Fekir. Met het vertrek van de 28-jarige Fransman ontstaat er in het elftal ook direct ruimte voor Isco.

Isco werd in 2012 als supertalent uitgeroepen tot Golden Boy.
© Pro Shots
Isco werd in 2012 als supertalent uitgeroepen tot Golden Boy.

Isco speelt dit seizoen geen belangrijke rol meer bij Real Madrid. De 38-voudig Spaans international is in La Liga nog maar twaalf keer in actie gekomen. Hij begon dit seizoen in de competitie slechts drie keer in de basis, waaronder in de uitwedstrijd tegen Betis eind augustus. Na negen jaar komt komende zomer een einde aan zijn periode in de hoofdstad.

Als het daadwerkelijk tot een overstap komt, dan gaat de spelmaker bij Betis meer dan tien miljoen euro per jaar verdienen. Isco wordt daarmee de bestbetaalde speler ooit van de kersverse bekerwinnaar. Pellegrini zal hopen dat hij de carrière van zijn oude pupil nieuw leven in kan blazen.

De twee werkten tussen 2011 en 2013 samen bij Málaga. In het seizoen 2011/12 speelden Ruud van Nistelrooij en Joris Mathijsen ook bij de club uit het zuiden van Spanje. Málaga kende toen een ware opleving na een roemruchte overname en bereikte Champions League-voetbal. In de Champions League bereikte Málaga in het seizoen 2012/13 nog de kwartfinale, waarin Borussia Dortmund uiteindelijk te sterk was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.