Betis boekt zwaarbevochten zege zonder Nederlanders

Real Betis heeft zijn eerste zege geboekt dit seizoen in de Primera División. Zonder Nederlandse inbreng werd op eigen veld Real Sociedad verslagen (1-0).

Ricky van Wolfswinkel en Rafael van der Vaart begonnen op de bank en zagen vlak voor rust dat Rubén Castro hun ploeg op voorsprong zette. Maar echt met een lekker gevoel ging de ploeg uit Andalusië niet rusten, want Petros kreeg daarna twee gele kaarten.

Met een mannetje minder zat Betis in de tweede helft niet te wachten op aanvallende impulsen van zijn Nederlanders, die allebei dus moesten wachten op hun competitiedebuut voor de promovendus. Publiekslieveling Joaquín kwam wel voor het eerst in actie sinds zijn terugkomst, maar werd na ruim een uur gewisseld. Met man en macht werd de voorsprong verdedigd. En met succes.

Met vier punten uit drie duels staat Betis nu in de middenmoot, Sociedad kwam voor deze nederlaag slechts tot twee doelpuntloze gelijkspelen en wacht dus zelfs nog op zijn eerste treffer.