Beteugelen van Finnbogason zware opdracht voor NAC

In de aanloop naar de 25ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zaterdagavond staan NAC Breda en SC Heerenveen tegenover elkaar in het Rat Verlegh Stadion.

Beteugelen van Finnbogason zware opdracht voor NAC

NAC BREDA - SC HEERENVEEN

NAC is 2013 uitstekend begonnen met vier zeges, één gelijkspel en slechts één nederlaag.

SC Heerenveen is middenmoter op de ranglijst over 2013. De Friezen hielden acht punten over aan hun eerste zes duels van dit jaar (W2, G2, V2).

NAC won op 30 augustus 2009 (2-0) voor het laatst van SC Heerenveen. De zes wedstrijden daarna (thuis en uit) leverden allen geen winst voor de Brabanders (G2, V4).

NAC is de ploeg die het minst vaak een doelpoging ondernam in de Eredivisie, namelijk 188 keer. Dat komt neer op een gemiddelde van 7,83 per wedstrijd.

NAC bleef in vier van zijn laatste vijf thuisduels ongeslagen (W2, G2, V1). De ploeg verloor in die reeks alleen van PSV (1-6).

SC Heerenveen heeft dit seizoen een beroerde balans in uitwedstrijden (W1, G5, V6).

De enige uitzege van de Friezen kwam op 1 februari tot stand: 0-1 op bezoek bij RKC Waalwijk.

Aanvaller Alfred Finnbogason is met zijn zeventien treffers verantwoordelijk voor vijftig procent van de doelpunten van SC Heerenveen.

De IJslandse topschutter kwam dit seizoen in veertien van zijn 21 competitieduels tot scoren en was in zijn laatste tien duels goed voor acht goals.

SC Heerenveen krijgt van alle clubs in de Eredivisie de meeste treffers tegen in het laatste kwartier van de wedstrijd (dertien). <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden, tenzij anders vermeld.

Samenstelling: Jasper Steppé & Ramon Min
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's