Beter Roda JC wint bij FC Twente

Coach Wiljan Vloet klaagde de laatste tijd dat 'zijn' Roda JC goed speelde maar geen punten pakte. Bij FC Twente kreeg Roda JC wel loon naar werken.

Veel verschil zat er niet tussen FC Twente en Roda JC. Maar als er al een ploeg een overwicht had dan waren het de bezoekers. Roda voetbalde makkelijker, kreeg meer kansen en creëerde de meeste onrust bij de tegenstrander.

Het was dan ook terecht dat de ploeg van coach Rini Coolen tegen de tweede thuisnederlaag van dit seizoen aanliep. FC Twente had nog wel de beste start. Al in de achtste minuut vond Jason Culina Blaise N'Kufo, die bij de eerste paal de bal richting verre hoek kopte. Lang genieten van die voorsprong kon Twente niet, want in de vijftiende minuut mocht Sergio uithalen. Vanaf de rechterzijde van het strafschopgebied deponeerde hij met zijn linker de bal in de verre hoek achter Sander Boschker. Mark Luijpers in gevecht met Blaise NKufo Via een counter nam Roda in de slotfase van de eerste helft de leiding. Kevin Van Dessel profiteerde van een taxatiefout van Jeroen Heubach, waarna hij bij de tweede paal Cristiano vond: 2-1.

Na rust zocht Twente naar de gelijkmaker, waarvoor Niels Wellenberg de grootste kans kreeg. Toch leek Roda al vroegtijdig het duel te gaan beslissen. In de 57ste minuut hield Karim Touzani Arouna Koné te lang vast in de Enschedese zestien. Gregoor van Dijk trok zich niets aan van de treiterende Boschker en passeerde de doelman met een beheerste schuiver. En niet veel later moest Kim Christensen ook nog een inzet van Koné van de lijn halen.

Blaise N'Kufo bracht de spanning helemaal terug namens het hard werkende Twente. In de 76ste minuut stond hij op de juiste plek om de aansluitingstreffer binnen te schieten: 2-3. Zijn goal zorgde voor een spannende slotfase, waarin Roda met man en macht de voorsprong verdedigde. En met succes, zag ook coach Wiljan Vloet.