Beter Roda JC laat winst liggen in Almelo

Waar Heracles Almelo in eigen stadion doorgaans de betere ploeg is, was het tegen Roda JC de onderliggende partij. Toch pakten de mannen van trainer Ruud Brood een punt: 1-1.

Roda koesterde lang een 1-0 voorsprong, nadat Jan-Paul Saeijs een vrije trap van Boldizsár Bodor met het hoofd tot doelpunt had gepromoveerd. De Limburgers hadden door een goede organisatie de controle over de wedstrijd en Heracles creëerde aanvankelijk weinig kansen.

Dat het nog gelijk werd in het Polman Stadion kwam omdat Roda naliet een tweede goal te maken en zich naarmate de wedstrijd vorderde steeds verder terug liet zakken. Adil Ramzi kreeg een grote kans op de 0-2, maar faalde in de afronding.

Heracles werd in de tweede helft steeds gevaarlijker en twintig minuten voor het einde betaalde de geleverde arbeid zich uit in een goal. Stefaan Tanghe bracht Everton in stelling die van dichtbij de 1-1 binnentikte.

Door het gelijkspel blijft het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen zeven punten in het voordeel van Roda JC. De Limburgers houden aansluiting met de subtop, terwijl Heracles halverwege het rechterrijtje bivakkeert.