Beter Benfica klopt Liverpool vanaf de penaltystip

Benfica was de betere ploeg tegen Liverpool, maar moest strijden tegen een vroege tegengoal. Twee strafschoppen bezorgden de Portugezen uiteindelijk een 2-1 zege.

Liverpool begon het uitduel met Benfica met Ryan Babel en Dirk Kuijt in de basis. De ploeg kent een matig seizoen en de Europa League is nog de enige kans op een prijs. Tegenstander Benfica kent een prima seizoen. Het gaat aan de leiding in de Portugese competitie en maakte tot dusver indruk op de Europese velden.

De Engelsen kenden een droomstart. Een vrije trap van Steven Gerrard werd door Daniel Agger stijlvol met de hak in het Benfica-doel gewerkt in de negende minuut. Het was voor de thuisploeg het sein om meer druk te zetten en deed dit met name via Ángel Di María. De Argentijnse dribbelaar staat in de belangstelling van alle Engelse topclubs en toonde zijn grote waarde door continu dreigend te zijn.

Na een half uur schopte Luisão Fernando Torres van achteren onderuit. De Braziliaanse verdediger kreeg het vervolgens aan de stok met Babel. De Nederlandse international gaf zijn kop grotere opponent daarbij enkele tikken op het hoofd en moest inrukken met rood van scheidsrechter Jonas Eriksson.

Ondanks de druk van de thuisploeg hield Liverpool lang stand. Iets voor het uur ramde Oscar Cardozo snoeihard een vrije trap op de paal. Pablo Aimar ging voor de rebound, maar werd neergelegd door Emiliano Insúa. Cardozo schoot de gegeven strafschop even hard achter de kansloze José Reina.

Tegen de tien man van Liverpool bleef Benfica de druk erop houden. Voortgestuwd door het fanatieke thuispubliek bleef de ploeg zoeken naar de winnende treffer. Het leverde elf minuten voor tijd de overwinning op. Di María gaf voor en Jamie Carragher maakte hands. Ook nu kende Cardozo geen twijfels en bezorgde zijn ploeg vanaf elf meter de 2-1 zege.