Bestuursperikelen overschaduwen opmars Willem II

Reacties

Willem II begint in de Eredivisie langzaam zijn draai te vinden. Maar op bestuurlijk vlak dreigt een escalatie van een langer lopend conflict.

Bestuursperikelen overschaduwen opmars Willem II

Afgelopen zaterdag wonnen de Tilburgers met 1-3 bij FC Twente, terwijl landskampioen PSV een week eerder op een 2-2 gelijkspel werd gehouden. Op organisatorisch vlak broeit het evenwel stevig. Daar is al een tijdje een stevige tweespalt gaande tussen technische leiding en directie/bestuur.

De technische leiding onder aanvoering van coach Jurgen Streppel (foto) en technisch directeur Carlos Aalbers zien de selectie in de winterstop het liefst nog versterkt worden om de kans groter te maken dat Willem II in de Eredivisie blijft, terwijl de directie onder leiding van algemeen directeur Berry van Gool de hand liever op de knip houdt. Hij en zijn bestuur willen eerst de nog openstaande schulden van de Tricolores wegwerken.

Deze problemen zijn niet nieuw. Die tweespalt is er al lange tijd. Maar het dreigt nu wel te escaleren. Woensdag komen de verschillende geledingen van de Tilburgse club bijeen om de situatie in het belang van Willem II te bespreken en –zo mogelijk- te lijmen. Maar dat laatste lijkt onwaarschijnlijk. De kans is zelfs aanwezig dat naast bestuursvoorzitter Mark van Boekel  -die heeft gezegd te gaan vertrekken- nog meerdere beleidsbepalers zullen volgen.

Streppel zelf houdt zich er zoveel mogelijk afzijdig van. Hij wenste dinsdagochtend niet op de problemen te reageren. 'Ik richt me liever op de wedstrijd van zondag tegen Cambuur', laat hij aan Voetbal International weten. Die wedstrijd is voor de Tilburgse club belangrijk in de strijd om handhaving in de Eredivisie. Voor de winterstop volgen voor de huidige nummer vijftien daarna nog ontmoetingen met twee andere concurrenten, ADO Den Haag en Roda JC.

Lees in het VI Premium-artikel van vorige week meer over de perikelen bij Willem II.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.