Bestel VI 48: Van Bommel, Strootman, Sneijder & Özil

Mark van Bommel en Kevin Strootman zijn de allesbepalende spelers bij PSV. Het duo siert deze week de cover van Voetbal International. Verslaggever Thijs Slegers ging in een moeilijke PSV-week onder meer mee in het spoor van de twee middenvelders, die de club komend jaar naar de landstitel moeten dirigeren.

Bestel VI 48: Van Bommel, Strootman, Sneijder & Özil

PSV werd afgelopen zondag geklopt door Vitesse. De titelkandidaat uit Arnhem leunt op de doelpunten van topspits Wilfried Bony, maar in de achterste linie is de Tsjech Tomás Kalas net zo belangrijk. De van Chelsea gehuurde verdediger is hét voorbeeld van een jeugdige speler die al vroeg in de Europese top terechtkwam. In VI doet hij zijn verhaal tegenover Stef de Bont. 'Het leven kan niet altijd leuk zijn.' Bestel nu VI 48 in de VI Webshop In VI 48 veel aandacht voor de Nederlandse jeugdopleiding. Martijn Krabbendam schrijft over de toptalenten van Feyenoord, die momenteel een aantal aankopen voorbijstreven. Peter Wekking stak zijn licht op bij FC Twente, waar Wout Brama de enige basisspeler is uit eigen kweek. Toch heeft de club grootste plannen met de eigen academie. Bij AZ krijgt de jeugd ook een kans, maar die club is van koploper binnen een jaar middenmoter geworden. Yoeri van den Busken zocht uit waar de oorzaken van het verval liggen.

Geert-Jan Jakobs tekende het opmerkelijke verhaal op van Joey van den Berg. Ooit was hij een talentvolle aanvaller bij SC Heerenveen, maar inmiddels speelt hij als centrale verdediger bij PEC Zwolle. In de tussentijd bezorgde hij pizza's en moest de voetballer uiteindelijk opstaan uit de goot. 'Ik was snel aan het verloederen.'

Volgende week (4 december) treft Ajax opnieuw Real Madrid in de Champions League. Speciaal daarom staat deze week in VI een mooi portret over Mesut Özil, de stille Duitse dirigent van De Koninklijke.

In VI 48 ook een interview met Boudewijn Zenden. De ex-international ging tot ieders verrassing aan de slag als assistent-trainer bij Chelsea. En Thijs Slegers dook in de problemen van Wesley Sneijder bij Internazionale, dat de Oranje-international lijkt te chanteren.

Ook in Voetbal International nummer 48:

- Columns: Johan Derksen, Nico Dijkshoorn, Michel van Egmond, Frans van den Nieuwenhof, Taco van den Velde en Simon Zwartkruis- Uitsmijter met René van der Gijp- Taco van den Velde analyseert PSV-Vitesse- Speler van de Week: Jonathan Reis- SC Cambuur anno 1993- Balverliefd: de snor van Abe van den Ban- Portret Topklasse: Kozakken Boys- De vrije val van Excelsior VI nr. 48 ligt vanaf woensdag 28 november in de winkel. Snelle bezorging kan ook. Bestel het nummer direct in de VI Webshop. Vóór 14.00 besteld, volgende werkdag in huis.

De digitale editie van VI 48 is vanaf woensdag ook verkrijgbaar op iPad. Installeer de app VI digitaal en download VI 48. Ook voorgaande nummers zijn direct te downloaden. Deze service is gratis voor VI-abonnees. Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's