Best wijkt voor Lafferty, Xhaka's betalen hun ouders

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Best wijkt voor Lafferty, Xhaka's betalen hun ouders

• Voor één dag heeft George Best plaats moeten maken voor Kyle Lafferty, althans als naamgever van het Noord-Ierse vliegveld in Belfast. Met de tijdelijke naamswijziging speelt het vliegveld in op de opwinding rond de eerste EK-wedstrijd van Noord-Ierland in Frankrijk. 'George Best is een van de grootste spelers die de wereld heeft gezien. We hopen dat deze naamswijziging voor één dag Kyle kan inspireren tegen Polen en de rest van het toernooi', klinkt het uit de mond van een woordvoerder.

'Als we spelen op de manier waarop we op dit moment spelen, dan gaan we veel doelpunten maken'
Éder belooft dat er bij wedstrijden van Portugal genoeg te beleven zal zijn op het EK. (UEFA.com)

• De ouders van de gebroeders Granit en Taulant Xhaka zien elke maand hun Zwitserse bankrekening flink groeien. Want de twee voetballers - zaterdag stonden ze bij Zwitserland - Albanië tegenover elkaar - maken tachtig procent van hun loon over naar hun ouders. 'We zijn jong en naïef met geld. Als iemand denkt dat hij beter is omdat hij alleen maar meer geld heeft, dan kan hij snel vallen. Familie is onze grootste luxe', aldus Granit tegen Redaktions Netzwerk Deutschland.

'Weten jullie zeker dat niet werd gesproken over de Zweedse centrale verdedigers? Die hebben het licht ook niet gezien.'
• De Ierse assistent-bondscoach Roy Keane reageert gevat na een vraag van een Zweedse journalist, die een opmerking van spits Marcus Berg – 'De Ierse centrale verdedigers zijn sterk, groot en een beetje langzaam' - had herhaald. Keane was sowieso op dreef.

'Als Gianluigi Buffon met pensioen gaat, dan doe ik het ook'
Iker Casillas (35) wil nog van geen wijken weten. De Spaanse international heeft een goed voorbeeld in zijn Italiaanse collega Buffon (38), die nog tot zijn veertigste wil doorgaan bij Juventus. (La Gazetta Dello Sport)

• Op meer dan negenduizend kilometer van Frankrijk is de winnende Franse treffer van Dimitri Payet misschien nog uitbundiger gevierd. De held van Les Bleus is immers geboren en getogen in La Réunion, een klein Frans eiland in de Indische Oceaan. En dus is hij als het aan bijvoorbeeld de plaatselijke krant Le Quotidien ligt dé ideale kandidaat voor een andere functie.

• Terwijl zijn collega-internationals in de Verenigde Staten strijden om de Copa América, viert Neymar vakantie. De Braziliaanse aanvaller is neergestreken in Las Vegas en verkeert op weg naar de Olympische Spelen in een bijzonder gezelschap. Serena Williams, de beste tennisster van de wereld, poseert vriendelijk met Neymar. Of is het andersom?

Always be ready for summer. You never know when. @neymarjr will show up

Een foto die is geplaatst door Serena Williams (@serenawilliams) op

 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.