'Besluit over toekomst Gutiérrez puur op voetbal gebaseerd'

Reacties

De vraag is of Jonás Gutiérrez bij Newcastle United nog toekomst heeft. De 31-jarige Argentijn, die binnenkort terugkeert bij de Engelse Premier League-club nu hij is genezen van teelbalkanker, kreeg vorig jaar tot zijn ontsteltenis van manager Alan Pardew al te horen dat hij naar een andere club mocht uitkijken.

'Besluit over toekomst Gutiérrez puur op voetbal gebaseerd'

Gutiérrez openbaarde deze week dat Pardew hem die boodschap eind vorig jaar had verkondigd kort nadat hij was teruggekeerd op de club van een eerste operatie. Newcastle verhuurde de middenvelder daarop ook aan Norwich City, maar Gutiérrez stelde het Pardew nooit te kunnen vergeven dat nieuws te brengen zo kort nadat de speler zelf erachter was gekomen dat hij aan de ernstige ziekte leed.

Pardew verantwoordde zich donderdag op de persconferentie voorafgaand aan het thuisduel van zaterdag met Queens Park Rangers voor zijn handelen. 'Dat was een pure voetbalbeslissing, dat soort besluiten moeten nu eenmaal worden genomen.' Met de ziekte van Gutiérrez had het zeker niets te maken, wilde Pardew benadrukken. 'We hebben hem altijd gesteund en gedaan wat we konden toen wij hoorden van zijn ziekte, nog voordat hij het nieuws openbaar maakte.'

Gutiérrez, wiens contract aan het einde van dit seizoen afloopt, hoeft zich dan ook allerminst buitengesloten te voelen nu hij binnenkort terugkeert in Noord-Engeland. 'Om te herstellen zoals hij heeft gedaan is echt fantastisch. We zijn enorm trots op wat hij heeft gedaan. Hij moet zichzelf gerust stellen met het feit dat die beslissing echt puur op voetbal was gebaseerd', aldus Pardew over Gutiérrez, die sinds zijn komst in 2008 liefst 195 duels voor The Magpies speelde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.